UPDATE Tânărul arestat pe nedrept în Franţa „ Sunt bine, nu vă faceţi griji!”. Mama sa se teme că a fost răpit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, Marius Murariu a contactat telefonic membrii familiei sale pe care i-a asigurat că este bine. Tânărul de 32 de ani nu a spus unde se află iar mama sa se teme să nu fi fost răpit. Ambasada României la Paris susţine că nu ştie nimic de român de vineri, de  la eliberarea sa din Penitenciarul Lille.

ora 11.20

Marius a sunat aseară şi a vorbit cu un nepot de-al meu pentru că eu nu eram acasă. A spus că e bine şi să nu ne facem griji ,dar nu a precizat unde este", a spus Lucreţia Murariu, mama lui Marius. Femeia se teme ca băiatul ei să nu fi fost răpit. „ A apărut de atâtea ori la televizor. Mă gîndesc să nu fi fost răpit de careva pentru recompensă", a spus mama lui Marius Murariu. Femeia a fost contactată telefonic aseară de avocatul francez dar nu a putut purta vreun dialog pentru că nu cunoaşte limba franceză sau engleza.

Ora 9.20

Diplomaţii români la Paris susţin că ultima veste despre Marius Murariu o au de pe 2 septembrie când avocatul românului a contactat Ambasada şi a anunţat că tânărul a fost pus în libertate." Avocatul a fost asigurat de tot sprijinul în cazul în care cetăţeanul român doreşte asistenţă pentru repatriere, fiindu-i puse la dispoziţie coordonatele necesare (telefon, fax, e-mail) la care cetăţeanul român putea apela Ambasada în acest sens. Acest demers nu a fost urmat de nicio solicitare concretă din partea avocatului sau a cetăţeanului român", se arată într-un comunicat remis redacţiei de Direcţia Comunicare şi Diplomaţie Publică din cadrul MAE.

Mai mult, diplomaţii susţin că nu mai ştiu nimic de român din ziua eliberării sale. „ Încercările repetate ale Ambasadei de reintra în contact cu avocatul şi, prin acesta, cu cetăţeanul român în cursul zilelor de 3 şi 4 septembrie 2011 au rămas fără rezultat", se mai arată în comunicat.

Diplomaţii i-au trimis o scrisoare acasă

Ambasada României la Paris recunoaşte că ştia de cazul lui Marius Murariu de pe 15 iunie când a fost încarcerat în penitenciarul din Lille, în temeiul unui mandat european de arestare emis către autorităţile judiciare franceze sub învinuirea săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Singura implicare a Ambasadei vine o săptămână mai târziu când Marius Murariu cere Direcţiei Relaţii Consulare (DRCo) să-i anunţe mama că este încarcerat. Scrisoarea tânărului este trimisă în România iar familia află astfel care este situaţia sa.

Cere ajutor, primeşte sfaturi...

Pe 3 iulie, Marius Florin Murariu trimite un memoriu Ambasadei prin care arată că este închis pe nedrept şi cere ajutor. Sfatul diplomaţilor a fost să îşi angajeze pe cont propriu un avocat din lista de avocaţi pusă la dispoziţie de Ambasadă sau să accepte un avocat din oficiu. „ Cetăţeanul român a fost informat că personalul consular nu deţine competenţa de a-l reprezenta în cursul procedurilor judiciare aferente şi nici nu este în măsură să intervină în desfăşurarea acestora ori să influenţeze deciziile autorităţilor judiciare franceze", se mai arată în comunicatul remis de Direcţia Comunicare şi Diplomaţie Publică.

Dispărut fără urmă...

În momentul de faţă familia sau autorităţile nu ştiu nimic despre Marius Murariu. Tânărul nu poate fi contactat telefonic. Nu este exclus ca tânărul să nu fi plecat spre casă mai ales că avocatul său a anunţat Ambasada că intenţionează „să rămână în Franţa pentru câteva luni în vederea clarificării situaţiei sale juridice"

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite