Alte şapte cazuri de gripă nouă au fost confirmate la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele rezultate venite de la Instititutul Cantacuzino au anunţat alte şapte îmbolnăviri de gripă nouă. Printre persoanele care au contactat virusul AH1N1 se numără şi un copil de un an, bolnav de pneumonie.

Potrivit informaţiilor publicate astăzi, la ora 12.00, pe site-ului Ministerului Sănătăţii, s-au confirmat încă şapte cazuri de gripă porcină la Botoşani. Este vorba despre un copil de un an, trei adulţi, dintre care doi pensionari şi trei elevi de la Şcoala Nr. 6, Şcoala Nr. 7 şi Liceul Economic Botoşani. Toate cele şapte persoane se află, în prezent, sub tratament.

„Starea lor este bună. Niciunul din cazurile confirmate până acum la Botoşani nu pune probleme deosebite de sănătate în momentul de faţă. Situaţia, spun eu, din punct de vedere sanitar, este sub control", a declarat Ecaterina Chihaia, medicul epidemiolog al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.

Cele două clase de la Şcoala Nr. 7 şi Liceul Economic, de unde provin doi din cei trei elevi contaminaţi, erau deja închise. În cel de-al treilea caz, autorităţile au luat măsura închiderii sălii de clasă în care învaţă elevul, respectiv clasa a IV-a C de la Şcoala Nr. 6.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite