Botoşani: Alcoolul la volan, obişnuinţă pentru tot mai mulţi şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Alcoolul la volan, obişnuinţă pentru tot mai mulţi şoferi
Botoşani: Alcoolul la volan, obişnuinţă pentru tot mai mulţi şoferi

Doi tineri au murit ieri, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac de pe marginea drumului. De vină a fost şoferul, aflat în stare de ebrietate.

Numai anul acesta 380 de şoferi au fost prinşi băuţi la volan. Mai bine de jumătate dintre ei aveau o alcoolemie de peste 0,80 miligrame pe litru de alcool pur în aer expirat şi s-au ales cu dosar penal şi fără permis.

„Peste 200 de conducători auto au rămas fără permis pentru trei luni pentru că au avut alcoolemia de până la 0,40 mg/l“, a declarat inspectorul Eduard Iacob, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Botoşani. 21 de persoane au murit în 85 de accidente grave petrecute în ultimele luni din cauza consumului de alcool la volan şi a vitezei.

Ucişi de ignoranţa şoferului băut
Doi tineri din localitatea Popeni-George Enescu au murit ieri după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac de pe marginea drumului. Vlad-Iulian H. (16 ani) şi Florin Coropcă (24 de ani) se aflau pe bancheta din spate a unui autoturism Dacia Logan, condus de Cristian Ailoaie (40 de ani) din Bucureşti.

În maşină se afla şi Adelina Ichim (18 ani), din localitatea Popeni.  La intrare în comuna Ibăneşti, şoferul autoturismului a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens şi s-a izbit într-un copac de pe marginea drumului. Impactul a fost atât de violent încât maşina a fost distrusă în proporţie de 90%. Cei doi tineri au murit pe loc.

Echipele de descarcerare au tăiat maşina bucată cu bucată pentru a-i salva pe şofer şi pe adolescenta de 18 ani. Cei doi supravieţuitori au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Botoşani cu multiple leziuni, iar starea lor este stabilă. „Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat“, a declarat comisarul Gabriel Miron IJP Botoşani. Cristian Ailoaie este cercetat penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice în stare de ebrietate. Săptămâna trecută, poliţiştii au gonit prin oraşul Ştefăneşti după un tânăr de 31 de ani, care nu a oprit.

Oprit cu focuri de armă
Acesta avea o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat şi a fost oprit cu un foc de armă tras în plan vertical.
O tânără de 19 ani din Flămânzi, care nu deţinea permis de conducere, a fost prinsă băută la volan la începutul acestei luni. Maria G. avea o alcoolemie de 0,58 mg/l şi s-a ales cu dosar penal.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite