Al 13-lea salariu, mielul bugetarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar norocoşii vor cumpăra tradiţionalul miel din banii primiţi de la angajatori
Doar norocoşii vor cumpăra tradiţionalul miel din banii primiţi de la angajatori

Cei mai mulţi salariaţi se vor mulţumi cu urări de bine şi cu zilele libere primite de Paşte. Angajaţii la stat vor primi de Sărbători cel mult banii din urmă, iar cei de la firmele private, prime de maximum 300 de lei.

Şefii instituţiilor publice au decretat de la bun început că anul acesta acordarea unor prime de Paşte este ilegală şi că vor împărţi doar urări de bine şi strângeri de mână. „Potrivit noii legi a salarizării, nici nu se mai poate discuta despre premii, prime sau sporuri. Să vrea cineva şi să aibă şi de unde să dea prime... Nu mai poate pentru că ar săvârşi o gravă ilegalitate“, a subliniat Mihai Ţâbuleac, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

Sindicaliştii n-au abandonat totuşi orice speranţă. Andrei Paramanov, preşedintele sindicatului funcţionarilor publici Sed Lex speră să obţină până de Paşte plata ultimei tranşe din cel de-al 13-lea salariu.

Firme mari, prime mici

„N-are rost să ne mai gândim la prime. Nu ne-au plătit nici măcar a doua tranşă din al 13-lea salariu şi oamenii sunt foarte revoltaţi că nu vor avea ce pune pe masă de Sărbători. Astăzi o să avem o discuţie cu Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, pentru a ne plăti până de Paşte restul de bani. Sperăm să obţinem măcar atât pentru funcţionarii publici“, a declarat liderul Sed Lex. Salariaţii de la E.ON Moldova vor primi cele mai mari prime de Paşte, echivalentul a jumătate din salariu, aşa cum stipulează contractul colectiv de muncă. Şi Poşta Română îşi va răsplăti salariaţii cu prime a căror valoare diferă în funcţie de vechimea în muncă şi de câţi copii minori au în întreţinere.

„Primele pe care le vom acorda de Paşte sunt impozabile şi vor fi între 200 şi 300 de lei. Cei fără copii vor lua 200 de lei, cei cu un copil câte 250 de lei, iar 300 lei vor lua cei cu mai mulţi copii“, a spus Mihai Ştefan, directorul Oficiului Poştal Judeţean. La firmele private, angajaţii vor încasa maxim 300 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite