Airsoft-ul, alternativă populară la paintball

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Airsoft
Airsoft

Airsoft-ul a început „să-i prindă“ pe tot mai mulţi pasionaţi ai sporturilor de luptă simulate. Spre deosebire de clasicul de acum paintball, în acest sport se folosesc bile din material plastic cu diametrul de 6, maxim 8 milimetri.

În Botoşani s-au adunat deja o mână de „luptători“, care vor să convingă cât mai mulţi parteneri să li se alăture. Distracţia este însă cu mult mai costisitoare decât paintballul.

„Acum suntem în jur de 15 băieţi. Este scump pentru că un echipament complet, performant, poate ajunge şi până la 2.000 de euro, însă se găsesc şi echipamente mai ieftine“, a declarat Florin Moldoveanu, membru al Clubului Airsoft Botoşani. Airsoftul poate fi jucat fie ca simulare a unui conflict militar fictiv, fie ca hobby de weekend. Spre deosebire de paintball, airsoftul se bazează pe onoarea individuală a jucătorilor, nu pe semnele de vopsea lăsate pe echipament.

Se luptă în fabrici părăsite

„Ne întâlnim pe forum şi ne alegem locaţiile. Vara jucăm în pădure. Acum mergem la Dorohoi, la fosta fabrică de porţelan“, a adăugat  Florin Moldoveanu.

Echipamentele de airsoft sunt copii fidele ale armelor folosite de forţele armate sau de către poliţie. Cu toate acestea, ele nu pot fi modificate pentru a servi ca arme de foc sau letale.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite