Botoşani: (UPDATE)Proteste anemice! Află ce bugetari au protestat şi ce forme de protest au ales!(GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani:  (UPDATE)Proteste anemice! Află ce bugetari au protestat şi ce forme de protest au ales!(GALERIE FOTO)
Botoşani: (UPDATE)Proteste anemice! Află ce bugetari au protestat şi ce forme de protest au ales!(GALERIE FOTO)

Cadrele didactice au ales  soluţia radicală de protest: nu au venit la muncă! Restul bugetarilor au protestat cum le-a dictat sindicatul

ora. 14.00

Mai puţin de un sfert dintre bugetari au protestat. Sindicaliştii afiliaţi la Alianţa Bugetară au ales să facă grevă generală  iar cei din Cartel Alfa au mizat pe efectul grevei japoneze. Cei mai mulţi bugetari nu au protestat prin muncă.

La Spitalul Judeţean Botoşani, doar 100 de angajaţi au oprit munca timp de 40 de minute pentru a protesta pe scările insituţiei.

Aproape 400 de finanţişti au optat pentru greva generală. Bugetarii au stat la ghişee dar au încasat doar sumele mai mari de 5000 de lei şi s-au făcut tranzacţiile urgente pentru instituţiile publice.

Pentru grevă generală au optat şi unele cadre didactice. Cel puţin 10 de mii de elevi şi profesori din 12  unităţi şcolare nu au venit ,ieri, la ore.

Funcţionarii primăriilor au mizat pe greva japoneză iar poliţiştii nu au avut dreptul să participe la protest.

Ora 12.00: Botoşănenii au fost daţi peste cap de protestul bugetarilor. Oamenii nu au ştiut care instituţiile îşi desfăşoară activitatea şi care sunt în grevă. Unii au bătut zeci de kilometri ca să afle acest lucru. Cele mai mari probleme au fost la Direcţia Finanţelor Publice

,, Am venit să încasez banii colegilor mei de la Finanţe şi mi s-a spus că este grevă.Am făcut cale întoarsă ca să revin peste câteva ore să încasez banii. Nu ştia nimeni sigur dacă se lucrează sau nu,, a spus Doiniţa Ursache, învăţător şcoala Unţeni.

Ora 11.00: Programat pentru ora 11.00, protestul salariaţilor din administraţia publică nu a mai avut loc pentru că sindicaliştii nu au avut timp să solicite autorizarea protestului. Bugetarii ameninţau că vor picheta timp de două ore sediul prefecturii.

,, Fax-ul de la Bucureşti privind pichetarea Palatului Administrativ a venit prea târziu şi nu am avut timp să facem demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiei. Prea multă birocraţie într-un timp scurt,, a spus Claudia Cical, preşedinte  al Sindicatului Lider al Salariaţilor din Administraţia Publică a municipiului Botoşani afiliat la Cartel Alfa.

Ora 8.00:  12 unităţi şcolare sunt astăzi în grevă generală iar activitatea a fost blocată. Cel puţin 10 mii de elevi nu au venit astăzi la cursuri şi nici nu vor recupera orele pierdute.

Liceul cu Program Sportiv, Liceul de Artă, Şcolile 3 şi 4, Colegiul Economic „Octav Onicescu”, Grupul Şcolar de Industrie Uşoară, Grupul Şcolar Agricol, Şcolile Dângeni, Corni, Cristeşti, Lunca şi Darabani au fost închise. La ora 8.00 nici un elev nu a venit la cursuri.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite