Botoşani: Adrian Jacotă, folkistul descoperit de marele poet: " Adrian Păunescu a ajuns contemporan cu Eminescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Adrian Jacotă a fost descoperit şi promovat de Adrian Păunescu
Botoşani: Adrian Jacotă a fost descoperit şi promovat de Adrian Păunescu

Cenaclul Flacăra a ajuns de cinci ori la Botoşani în perioada comunistă. Poetul Adrian Păunescu l-a descoperit aici şi pe botoşăneanul Adrian Jacotă, un cunoscut folkist care a cântat în Cenaclul Flacăra.

Ascultă aici una dintre piesele lui Adrian Jacotă cântată alături de Cenaclul Flacăra!

Mai bine de doi ani, folkistul Adrian Jacotă, descoperit de Adrian Păunescu într-unul din turneele sale prin ţară, a cântat în Cenaclul Flacăra alături de Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru şi Victor Socaciu.

Vocea şi talentul botoşăneanului i-au atras atenţia mareleui poet în 1983 care a văzut în Adrian Jacotă viitorul folkului românesc. Şi aşa a fost. În 1985, botoşăneanul a luat premiul naţional pentru interpretare. Distincţia i-a fost acordată chiar de Nicu Ceauşescu.  Multe dintre piesele sale au ridicat săli întregi în picioare din întreaga ţară. Una dintre cele mai cunoscute piese este „ Mai ştii..(Cântec de inimă albastră) pe versurile lui Mircea Dinescu.  

"Adrian Păunescu a devenit contemporan cu Eminescu"

" În timpul unui turneu la Botoşani, Adrian Păunescu i-a răspuns unui spectator care tulbura liniştea în sală că ar trebui să îi fie ruşine pentru că are în faţă un om care va deveni contemporan cu Eminescu atunci când va muri. Iată că astăzi, Adrian Păunescu a devenit contemporan cu Eminescu" a spus Adrian Jacotă, folkist.

Cenaclul Flacăra însemna libertate....

Botoşăneanul l-a cunoscut îndeaproape pe Adrian Păunescu şi are multe amintiri din turneele făcute cu Cenaclul Flacăra" Era un om foarte exigent dar şi un mare erudit. Citea orice şi avea o vastă cultură.  Reuşea să ţină 10.000 de oameni în picioare 8 ore, să îi facă să cânte şi să se simtă liberi. Ne certam des dar era un om capabil să accepte că nu avea mereu dreptate. Sunt un norocos că am întâlnit un astfel de om. Cenaclul Flacăra însemna libertate şi mi-a schimbat viaţa!" a spus Adrian Jacotă, folkist.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite