Botoşani: Campanie: Achiziţii uriaşe blocate la Ipoteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Campanie: Achiziţii uriaşe blocate la Ipoteşti
Botoşani: Campanie: Achiziţii uriaşe blocate la Ipoteşti

Consiliul Judeţean Botoşani a blocat fondurile solicitate de către Memorialul Ipoteşti. Comisia de control a descoperit că directorul memorialului a vrut să achiziţioneze pentru 150 de mii de lei lucrările naşului său de cununie. Banii au fost blocaţi în Trezorerie.

19 lucrări cuprinde lista cu propuneri de achiziţii muzeale pentru acest an prezentată Consiliului Judeţean Botoşani de către Memorialul Ipoteşti. Valoarea acestora este de 250 de mii de lei.

Majoritatea reprezintă lucrări ce aparţin artistului plastic  Mircia Dumitrescu. Este vorba despre gravuri în lemn şi metal semnate de cunoscutul artist sau lucrări ale studenţilor săi de la Universitatea de Artă Bucureşti.
În septembrie 2008, artistul plastic a devenit naşul de cununie al lui Valentin Coşereanu. Legătura dintre artistul plastic şi şeful Centrului Naţional de Studii ,, Mihai Eminescu,, de la Ipoteşti  a stârnit suspiciuni legate de achiziţionarea acestor lucrări de artă.
 
,,Nu contest valoarea acestui artist dar nici nu cred în coincidenţe,, a declarat Manuela Zarug, consilier judeţean.

 Ce măsuri au luat autorităţile dar şi ce spune directorul Memorialul Ipoteşti privind achiziţionarea unor lucrări ce aparţin naşului său, citiţi mâine în Adevărul de seară.

 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite