Accident de muncă mortal ţinut ascuns de patronul unei firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul unei firme din Botoşani este cercetat de ITM pentru că nu a  comunicat la timp producerea unui accident mortal de muncă. Un tânăr de 19 ani care lucra la tencuirea unui perete  s-a electocutat şi a decedat. Patronul firmei la care lucra tânărul a ţinut ascuns accidentul timp de o lună de zile.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani a anunţat demararea cercetărilor împotriva lui Aurel Prisacariu, patronul firmei Geo Party SRL Brăieşti. Patronul botoşănean este acuzat că nu a anunţat producerea unui accicdent de muncă  mortal care a avut loc data de 9 august la o fermă din localitatea Brăieşti.  Marian Dragoş Lungu, de 19 ani şi-a pierdut viaţa după ce s-a electrocutat la instalaţia electrică a unui grajd.

"La solicitarea lui Prisacariu Aurel, patronul firmei GEO PARTY SRL Brăeşti, Lungu Marian Dragoş a finalizat tencuirea unui perete din grajdul pentru animale început cu o zi înainte. În jurul orelor 18.00 Lungu Marian Dragoş, înainte de a părăsi grajdul, a încercat să stingă becul desfiletându-l cu mâna din dulie, moment în care a fost electrocutat. A căzut pe culuarul din beton al grajdului ţinând  în mână becul şi dulia. Când  ajuns la locul accidentului Prisacariu Aurel a întrerupt alimentarea cu energie electrică prin smulgerea firelor din tabloul electric",  se arată într-un comunicat de presă emis de ITM Botoşani

Tânărul a fost  transportat la Spitalul Municipal Dorohoi, însă medicii nu au putut constata decât  decesul. Cercetarea evenimentului produs este efectuată  de către inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului de Securitate şi Sănătate în Muncă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani.

.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite