Botoşani: Abonamente pentru parcările cu parcomate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Abonamente pentru parcările cu parcomate
Botoşani: Abonamente pentru parcările cu parcomate

Persoanele fizice vor plăti 1.000 de lei anual ca să lase maşina în orice zonă dotată cu astfel de aparate

Riveranii vor plăti cu 30% mai puţin pentru a beneficia de un loc de parcare.

Măsura a fost luată în urma solicitărilor venite din partea mai multor botoşăneni şi va fi pusă în aplicare din septembrie. Reprezentanţii firmei Hi Speed Recovery, cea care administrează parcările din municipiul Botoşani dotate cu parcomate, susţin că numărul solicitărilor este destul de mare.

În ultimele două-trei luni am avut foarte multe solicitări atât din partea persoanelor fizice, cât şi a firmelor pentru a introduce abonamente. Cei care-şi fac abonament vor primi un talon pe care trebuie să-l pună într-un loc la vedere în autoturism. Cu acest talon va avea acces în orice parcare dotată cu parcomat”, a spus Iulian Juncanaru, administratorul firmei Hi Speed Recovery. În Botoşani sunt aproximativ 150 de locuri în astfel de parcări.
 
Soluţie bună pentru
agenţii economici


De aceste abonamente vor profita în special firmele care au sediile în zona acestor parcări. Dacă persoanele fizice susţin că preţurile abonamentelor sunt mari, reprezentanţii firmelor agrează ideea. „Montarea parcomatelor şi introducerea abonamentelor are o componentă bună pentru că a aerisit multe zone din oraş”, a spus Cornel Ştefan, administrator firmă.

Abonamente speciale pentru riverani


Persoanele care locuiesc în zona parcărilor dotate cu parcomate beneficiază de abonamente speciale al căror preţ este mai mic cu circa 30%. Astfel, un riveran va achita 80 de lei pentru un abonament lunar, 200 de lei pentru unul trimestrial, 400 de lei pentru un abonament semestrial şi 700 de lei pentru unul anual.

Pentru a obţine un astfel de abonament, persoana respectivă trebuie să facă dovada cu contractul de la apartament că locuieşte în zona parcării.  „Abonamentele pentru riverani reprezintă o măsură bună deoarece sunt zone unde sunt foarte puţine locuri de parcare. În acelaşi timp, consider că preţurile sunt destul de mari”, ne-a spus Victor Moroşanu, pensionar.

 Preţurile la abonamente

Abonamente persoane fizice:
 7 lei – o zi;
120 lei – o lună;
320 lei – un trimestru;
600 lei – un semestru;
1.000 lei – un an.
Abonamente persoane juridice:
8,33 lei – o zi;
142,80 lei – o lună;
380,80 – un trimestru;
714 lei – un semestru;
1.190 lei – un an.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite