Botoşani: Abonamente pentru călătoriile cu maxi-taxi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Abonamente pentru călătoriile cu maxi-taxi
Botoşani: Abonamente pentru călătoriile cu maxi-taxi

Botoşănenii plătesc din această săptămână între 45 şi 60 de lei lunar pentru un singur traseu

Oamenii care renunţă la bilete în favoarea abonamentului pot economisi până la 40 de lei în 30 de zile. 

Societatea Microbuzul, care asigură transportul cu maxi-taxi în municipiul Botoşani, a pus în vânzare din această săptămână abonamente pe toate cele cinci trasee. Pe traseul I abonamentul pentru o lună costă 45 de lei, pe traseul II suma este de 48 de lei, iar pe traseele III, IV şi V preţul este 60 de lei. „N-am avut timp să anunţăm populaţia că-şi poate face abonament din această săptămână, vom pune anunţuri în microbuze. Abonamentele pot fi cumpărate doar de la sediul firmei“, a spus Dumitru Balan, directorul firmei Microbuzul SRL.


Călătorii cer şi reduceri


Botoşănenii care folosesc transportul local pot face economii de minimum 40 de lei pe lună. „Eu personal merg de cel puţin două ori pe zi cu maxi-taxi şi într-o lună ajung să dau 80-100 de lei doar pe transport. Abonamentele trebuiau introduse de când au apărut cursele cu microbuze în Botoşani“, susţine Victor Ilie, muncitor.


Abonamentele sunt bune, dar ar trebui să se gândească la pensionari şi la elevi şi să le ofere o reducere. Cu tramvaiul poţi merge doar pe Calea Naţională şi Primăverii. Dacă stai într-o altă zonă trebuie să foloseşti maxi-taxi, dar nu ai nicio reducere“, afirmă Maria Butnaru, pensionară. Botoşănenii au cerut deja de la primărie abonamente gratuite sau la preţuri reduse, însă oficialii municipalităţii spun că nu-şi permit să acorde facilităţi.


Societatea Eltrans este a Consiliului Local în timp ce Microbuzul este o firmă privată. Nu putem da subvenţii unui privat. Singura posibilitate ar fi găsirea unei forme de asociere a celor două societăţi. Cât despre abonamente gratuite sau cu reducere pe maxi-taxi, nu se pune problema“, a spus viceprimarul Florin Ghiorghiţă. Reprezentanţii Microbuzul spun că acordarea de facilităţi pentru elevi şi pensionari trebuie finanţată de primărie.


Ar fi benefic pentru călători. Până la urmă de ce să beneficieze de această facilitate doar cei care locuiesc pe Primăverii şi Calea Naţională, unde există tramvai? Dacă primăria doreşte, poate găsi forma legală pentru acordarea acestor facilităţi“, a adăugat Dumitru Balan. 
 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite