A scăpat de otrava pusă în cafea de soţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ilenuţa Ştefan a trăit 19 ani o viaţă de coşmar alături de bărbatul ei, care a încercat să o ucidă de trei ori în şase luni. Mihai Ştefan, din Călăraşi, a încercat să-şi otrăvească consoarta cu mercur, iar apoi, de disperare, şi-a pus ştreangul de gât. 

Gelozia şi băutura l-au transformat pe Mihai Ştefan (41 de ani) într-o adevărată bestie. Familia bărbatului povesteşte că, în ultimii cinci ani, acesta şi-a ieşit din minţi din cauza crizelor de gelozie. A încercat de mai multe ori să-şi ucidă partenera de viaţă, chiar dacă aveau împreună doi copii de 17, respectiv 14 ani.


„Am avut o viaţă cumplit de grea. Poate doar copiii m-au ţinut alături de el, deşi şi pe ei îi lovea atunci când încercau să-mi ia apărarea“
, povesteşte Ilenuţa Ştefan. Aceasta susţine că în ultimele şase luni soţul ei a încercat de trei ori să o omoare. Anul trecut, de Crăciun, a lovit-o în cap cu un hârleţ, iar în februarie, beat fiind, a înjunghiat-o cu o şurubelniţă. Ba, mai mult, pentru a o face să sufere, bărbatul i-ar fi propus fiului, Alin, de 14 ani, să se spânzure împreună.


„Era nebun şi când bea îi bătea pe toţi din casă. Înainte de a încerca s-o otrăvească i-a spus băiatului să aducă două ştreanguri şi să se spânzure împreună. Alin a fugit de acasă şi a stat câteva zile la noi“, a spus Ramona Lungu, cumnata Ilenuţei Ştefan. În urmă cu două săptămâni, soţul gelos a pus la punct un plan diabolic: să-şi otrăvească consoarta cu mercur. „Pe 9 aprilie, dimineaţa, am fost uimită că soţul m-a servit cu cafea. A fost pentru prima oară în viaţă. După ce am terminat-o, am văzut pe fundul de la cană câteva mărgeluţe argintii şi cioburi mici de sticlă. Atunci mi-am dat seama că a vrut să mă otrăvească cu mercur“, povesteşte îngrozită femeia.


Şi-a anunţat soţia că se sinucide


Ilenuţa Ştefan a descoperit că din casă lipsea termometrul şi a intrat în panică. Şi-a ameninţat soţul că va merge cu cana de la cafea la analize şi acesta a recunoscut fără menajamente că a încercat s-o omoare. „Mi-a spus în faţă că a vrut să mă ucidă şi că vrea să-şi pună şi el capăt zilelor. Era gelos, suferea şi de hepatită cronică şi tot timpul spunea că vrea să murim odată, împreună“, spune înmărmurită femeia.


Speriată, Ilenuţa Ştefan s-a internat a doua zi la Spitalul Judeţean Botoşani şi după trei zile a fost trimisă pentru investigaţii la Iaşi. Pe toată perioada cât a fost internată soţul o ameninţa la telefon că dacă nu vine acasă îşi pune capăt zilelor, lucru care s-a şi întâmplat. În urmă cu o săptămână, bărbatul a fost găsit spânzurat de un copac din curtea casei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite