A rămas fără bani şi fără domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cezar Iftode este disperat că nu poate intra în casa bunicului pe care a cumpărat-o
Cezar Iftode este disperat că nu poate intra în casa bunicului pe care a cumpărat-o

Cezar Iftode nu a putut dovedi judecătorilor cum a făcut rost de bani pentru a-şi cumpăra casa şi a rămas pe drumuri. Certurile din familie se termină adesea în faţa judecătorilor. Cezar Iftode a cumpărat o casă de la bunicul său şi apoi i s-a anulat contractul de vânzare-cumpărare.

În iulie 2007, botoşăneanul a cumpărat de la bunicul său, Gheorghe Baciu, o bucată de teren de 392 de metri pătraţi şi o casă de 54 de metri pătraţi. A plătit 50.000 lei, iar contractul de vânzare-cumpărare a fost autentificat de un notar public şi semnat de ambele părţi. La vremea respectivă, bunicii şi-au rezervat dreptul de a locui în casă până la deces.

După jumătate de an, bunicul l-a dat în judecată pe nepot susţinând că nu a ştiut ce acte semnează. „Noi avem şase copii care ne-au deschis ochii şi au zis să îl dăm în judecată, că altfel ne scoate afară în stradă şi ne duce la azil“, şi-a motivat bătrânul decizia.

Alt preţ în contract

La proces, Cezar Iftode s-a dus liniştit fiind convins că nu are cum să piardă. Dar, judecătorii i-au dat dreptate bătrânului. Motivul a fost că Cezar Iftode nu ar fi avut cei 50.000 de lei pentru cumpărarea casei, meseria lui fiind cea de zidar. „Instanţa mai reţine şi că în realitate preţul stabilit în contract nu a fost plătit de către pârâţi. În condiţiile în care soţia sa se afla în concediu pentru creşterea copilului şi aveau mari cheltuieli cu copilul, pârâtul fiind singurul întreţinător al familiei. Pârâţii nu aveau posibilitatea restituirii banilor până în 2008“, au motivat judecătorii anularea contractului de vânzare-cumpărare.

Merge la Curtea Europeană

În decembrie 2008, Cezar Iftode a pierdut procesul şi a rămas şi fără avocat. „Am apelat la alt avocat pentru recurs care mi-a spus că nu am cum să pierd. Când judecătorul a citit numărul dosarului, noua mea avocată a fugit din sală şi m-a lăsat baltă. Am pierdut şi recursul, iar acum nu mai ştiu ce să fac“, a declarat Cezar Iftode. Acesta speră să mai găsească dreptate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Bani luaţi de la rude
Cezar Iftode susţine că a împrumutat de la fratele său 60.000 lei în bancnote de câte 50 de lei. În faţa judecătorilor, unul dintre martori a declarat că suma era împărţită în bancnote de 50 de lei şi bancnote de 100 de lei. Din acest motiv, instanţa a reţinut că Cezar Iftode nu a împrumutat bani de la fratele său.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite