A dus aurul la canotaj în Pomârla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lavinia Ifrim este mândră de rezultatele de până acum de la competiţii
Lavinia Ifrim este mândră de rezultatele de până acum de la competiţii

Junioara Lavinia Ifrim, multiplă medaliată, se antrenează uneori şi la muncile câmpului. Sportiva de 17 ani nu îşi permite să meargă în vacanţă şi îşi ajută părinţii din comuna Pomârla.

Lavinia Ifrim a ajuns mândria comunei Pomârla. În prima parte a acestei luni ea a reuşit o performanţă unică în istoria localităţii: a obţinut medalia de aur la Campionatele Balcanice de Canotaj Juniori de la Istanbul. A concurat la proba de dublu vâsle şi, în ciuda concurenţei acerbe, a reuşit împreună cu colega sa să treacă prima linia de sosire şi să aducă în comună cea mai de preţ medalie.


Trofeul i-a adus doar felicitări şi îmbrăţişări. Sportiva nu a primit vreo o recompensă financiară, nici de la Federaţia Română de Canotaj şi nici de la Liceul cu Program Sportiv, acolo unde învaţă. Ca atare, imediat după concurs s-a întors acasă pentru a-şi ajuta mama la muncile câmpului. „Au venit nişte antrenori, i-au luat măsurile şi i-au spus că este bună pentru sport. Muncea atunci, munceşte şi acum“, îşi aminteşte mama Laviniei de începuturile carierei sportive ale fetei.


Viaţă de elev cu trezire la ora 5.30


A fost în urmă cu trei ani şi de atunci adolescenta are un program pe care puţini alţi liceeni l-ar accepta. „Mă trezesc dimineaţa la 5 şi jumătate şi fac antrenamentul, apoi şcoală, iar seara mai fac un antrenament“, cam acesta este programul unei zile obişnuite din viaţa Laviniei. Deşi este înscrisă la cursurile LPS Botoşani, este mai mereu plecată în stagii de pregătire la Iaşi şi Fălticeni, deoarece la Botoşani nu există baze de antrenament pentru canotaj.


Când prinde însă puţin liber, aşa cum s-a întâmplat şi după Balcaniada din Turcia, vine acasă ca să îşi ajute părinţii la muncă. De isprava sa a aflat primarul comunei, Dumitru Chelariu, care a fost la rândul său fotbalist în ligile a doua şi a treia şi care acum intenţionează să îi acorde un premiu în bani cel târziu până la finele acestui an.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite