Botoşani: ANL Bucovina, cartierul înţesat de zeci de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: ANL Bucovina, cartierul înţesat de zeci de câini
Botoşani: ANL Bucovina, cartierul înţesat de zeci de câini

Maidanezii şi patrupedele plimbate fără botniţă pun în pericol viaţa copiilor

După ultima vizită a hingherilor, din cartier au dispărut doar puii. Câinii mai mari îşi duc traiul în continuare pe lângă ghenele de gunoi.

Zona unde duminică seară două fetiţe au fost sfâşiate de un ciobănesc german este plină de câini. Fie că este vorba despre câinii comunitari sau despre cei scoşi la plimbare de proprietari fără lesă şi botniţă, aceştia reprezintă un pericol pentru copiii care se joacă afară nesupravegheaţi.

„Sunt foarte mulţi câini  în cartier. Dacă aţi veni mai ales de sărbători o să-i vedeţi pe stăpâni cum îşi plimbă câinii fără botniţă. Mai sunt şi câinii comunitari care stau pe lângă parcul de joacă al copiilor, că acolo este şi gunoiul”, a declarat Loredan Rusu, tatăl fetiţelor muşcate de ciobănescul german.

Regulament pentru proprietarii de patrupede

„Au venit hingherii zilele trecute însă au luat numai puii. Pe cei mari i-au lăsat. De când m-am mutat aici, numărul lor a crescut”, a declarat Cătălin Ignat. Municipalitatea este mulţumită de activitatea hingherilor. Primarul Cătălin Flutur susţine ca într-o perioadă destul de scurtă au strâns de pe străzi peste 200 de comunitari. Noul regulament de circulaţie al câinilor propus de consilierii locali încă nu a fost pus în aplicare, însă, potrivit primarului, în primă fază proprietarii care nu-l respectă vor fi doar avertizaţi.

„Prin aplicarea acestei legi încercăm să educăm. Să nu va închipuiţi că o să stăm din prima cu Poliţia în spatele celor care scot câinii, ca să vedem ce fac”, a adăugat primarul.

Locatarii cer moartea ciobănescului agresiv

Oamenii din cartierul ANL Bucovina sunt decişi să ceară familiei Anton să-şi eutanasieze câinele. „Nu ne muşcă maidanezii din cartier, însă ne muşcă un ditamai câinele care este şi domesticit. Acum ne este frică şi să ieşim din casă ca să mergem până la magazin. Fetiţa mea nu iese acum afară, de frică să nu fie muşcată”, a mărturisit Iuliana Olariu.

Fetiţa mai mare,  în stare gravă

Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie, starea surorilor Rusu este momentan stabilă. Plăgile au fost suturate sub anestezie totală pentru că erau profunde şi procedura era extrem de dureroasă. Fata de 7 ani este în stare mai gravă decât sora ei de 3 ani, fiind muşcată de faţă, de cap, mâini şi picioare.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite