Botoşani: Apartamentele ANL vor fi scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Apartamentele ANL vor fi scoase la vânzare
Botoşani: Apartamentele ANL vor fi scoase la vânzare

Primele locuinţe vor fi vândute chiriaşilor începând cu luna octombrie după ce va fi stabilit preţul. Reprezentanţii primăriei susţin că valoarea unui apartament ANL va fi cu circa 30% mai mică decât pe piaţa imobiliară.

Chiriaşii blocurilor ANL construite înainte de 2006 îşi vor putea cumpăra locuinţele începând din toamna acestui an. În şedinţa de Consiliu Local de ieri, s-a aprobat mandatarea societăţii Locativa cea care are în administrare locuinţele ANL pentru demararea procedurilor de vânzare a acestora.

Viceprimarul Cătălin Alexa susţine că în primă fază va trebui organizată o licitaţie pentru desemnarea unui evaluator care să stabilească valoarea acestor locuinţe.

„Legea ne obligă ca preţul unei locuinţe ANL să reprezinte valoarea de înlocuire a acesteia. De aceea se va apela la un evaluator care ne va spune exact cât costă să contruim un nou bloc de acelaşi tip. Până acum avem circa 300 de locuinţe ce pot fi vândute şi aproximativ 40 de solicitări”, a precizat viceprimarul municipiului.

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite