Botoşani: Apartamentele ANL, vândute din octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani: Apartamentele ANL, vândute din octombrie
Botoşani: Apartamentele ANL, vândute din octombrie

Primele locuinţe pentru tineri vor putea fi cumpărate de chiriaşi în toamnă, imediat ce autorităţile vor fi stabili preţul

Reprezentanţii Primăriei susţin că valoarea unui apartament ANL va fi cu circa 30% mai mică decât  pe piaţa imobiliară.

 Chiriaşii blocurilor ANL construite înainte de 2006 îşi vor putea cumpăra locuinţele începând din toamna acestui an. În şedinţa de Consiliu Local de ieri s-a aprobat mandatarea societăţii Locativa, cea care are în administrare locuinţele ANL, pentru demararea procedurilor de vânzare a acestora. Viceprimarul Cătălin Alexa susţine că în primă fază va trebui organizată o licitaţie pentru desemnarea unui evaluator care să stabilească preţul acestor locuinţe.


Legea ne obligă ca preţul unei locuinţe ANL să reprezinte valoarea de înlocuire a acesteia. De aceea se va apela la un evaluator care ne va spune exact cât costă să contruim un nou bloc de acelaşi tip. Până acum avem circa 300 de locuinţe ce pot fi vândute şi aproximativ 40 de solicitări“, a precizat viceprimarul municipiului.

Chiar dacă în momentul de faţă nu se ştie exact care va fi preţul unei locuinţe ANL, reprezentanţii Primăriei susţin că apartamentele vor costa cu 30% mai puţin decât pe piaţa imobiliară. „Estimăm că preţul unei locuinţe va fi mai mic deoarece în primul rând nu se va plăti terenul pe care s-a realizat construcţia, acesta fiind dat gratuit de către Primărie. Cred că metrul pătrat al unei locuinţe ANL va ajunge la circa 500 de euro“, a adăugat Cătălin Alexa.

„Este bine că se vând locuinţele ANL“


Botoşănenii consideră că decizia de vânzare a locuinţelor ANL este una bună, dar numai în condiţiile în care se vor construi alte blocuri pentru tineri. „Consider că este foarte bine că se vând locuinţele ANL, dar din punctul meu de vedere ar trebui să se construiască în continuare. Dacă cele existente se vând şi nu se fac altele în loc, se va ajunge în scurt timp la situaţia din urmă cu cinci-şase ani când tinerii nu aveau nicio posibilitate de a obţine o locuinţă“, a declarat Petru Cojocaru, comerciant.


Cât priveşte preţurile, botoşănenii spun că acestea ar trebui să fie mai mici deoarece cartierele ANL sunt construite la periferia municipiului. „E normal ca preţurile să fie mai mici. Aceste locuinţe nu sunt în centrul oraşului, ci la margine. Spre exemplu, cei din cartierul ANL Cişmea sunt izolaţi de oraş şi de aceea preţul trebuie să fie şi în funcţie de zonă“, a afirmat Ionel Strungariu, inginer.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite