80 de profesori, elevi şi părinţi cercetaţi pentru fraudarea BAC-ului de la Economic: Printre ei este şi un profesor universitar acuzat de corupţie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un an de cercetări, procurorii se pregătesc să trimită dosarul mitei de la Colegiul Economic"Octav Onicescu" în instanţă. Cercetat în libertate pentru luare mită, lectorul Leonache Drăgoi, profesor universitar la Facultatea de Textile Pielărie şi Management Industrial din Iaşi, ar putea face din lotul celor trimişi în judecată.

Profesorul Drăgoi este învinuit de corupţie şi riscă ani grei de puşcărie. Lectorul ieşean a condus anul trecut comisia de bacalaureat de la Colegiul Economic"Octav Onicescu" şi este cercetat în libertate pentru luare de mită.  În maşina sa poliţiştii i-au găsit aproape 9000 de lei iar procurorii i-au confiscat pe motiv că ar proveni de la comitetele de părinţi pentru a favoriza unii elevi care susţineau examenul la acest liceu. „ Acum se lucrează la rechizitoriu. În scurt timp vor trimite dosarul în instanţă. Probabil, acest profesor va fi trimis în judecată pentru corupţie", a spus Cristian Popovici, prim procuror adjunct Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

În faţa magistraţilor ar putea ajunge şi preşedinta comitetului de părinţi , Mihaela Carmen Ciurariu, acuzată că ar fi colectat şpăgile şi le-ar fi dat membrilor comisiei ca să îi lase pe elevi să copie. Aceasta a mai fost implicată într-un dosar de trafic de influenţp fiind condamnată acum trei ani la un an de închisoare cu suspendare după ce a pretins 1000 de euro de la un tânăr ca să îl ajute să obţină o repraţie ANL.
80 d e persoane sunt cercetate în dosarul fruadării bcalaureatului 2010 de la Economic.  este vorba despre3 profesori, membri ai comisiilor, părinţi şi elevi. Mulţi dintre ei se vor alege cu amenzi administrative susţin procurorii care s-au ocupat de acest caz şi vor fi citatţi ca martori în acest dosar.

Detalii despre subiect miercuri în Adevărul

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite