45 de vitezomani cad victime zilnic radarelor „invizibile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de şoferi au rămas fără permisul auto după ce au fost surprinşi de noile dispozitive. În ultimele două zile, poliţiştii au tăiat amenzi pe bandă rulantă, ajutaţi de cele 10 radare „invizibile“ împânzite în tot judeţul.

Puse în funcţiune de o săptămână, noile aparate au devenit spaima vitezomanilor. Jumătate din noile radare „invizibile“ sunt dispuse în zonele importante ale municipiului, iar celelalte sunt repartizate în Dorohoi, Darabani şi Flămânzi. Numai în ultimele trei zile, în jur de 140 de conducători auto, care au călcat prea tare pedala de acceleraţie, au fost surprinşi de radarele „invizibile“.

Toţi şoferii au fost amendaţi contravenţional, iar un altul s-a ales cu permisul suspendat. „O persoană a  rămas fără permis de conducere. Numai în municipiu au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea limitei de viteză“, a declarat inspectorul Eduard Iacob, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

Amenzi de 20.000 de lei

Peste 100 de amenzi au fost aplicate şi în mediul rural, unde funcţionează şi cele patru radare vechi ale Poliţiei Rutiere. Niciunul dintre conducătorii auto surprinşi în ultimele zile de noile aparate din dotarea Poliţiei nu a contestat încă sancţiunile aplicate de agenţii de la Rutieră. Valoarea amenzilor aplicate de agenţii de poliţie se ridică la peste 20.000 de lei.

„În jumătate de secundă, unda radio pleacă spre maşină, iar autovehiculul este fotografiat. În acel moment radarul este detectabil, dar pentru şofer este prea târziu să mai reacţioneze şi să frâneze. Proba se face prin fotografia care este stocată pe hard-disk“,  a  explicat comisarul-şef Dumitru Zmău, şeful Poliţiei Rutiere Botoşani.

Dosare penale pentru şoferii băuţi

Totodată, cinci şoferi sunt cercetaţi penal pentru că au fost depistaţi băuţi la volan. Recordul este deţinut de un bărbat din localitatea Flămânzi, care a fost prins, în prima zi de Paşte cu o alcoolemie de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Faţă de conducătorul auto se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală“, a declarat inspector Daniela Darea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.

„Trebuie să îşi scoată banii investiţi în radare“

Punerea în funcţiune a noilor radare atrage nemulţumirea unor conducători auto care cred că poliţiştii fac exces de zel şi vor să-şi facă planul la amenzi. „La fiecare colţ de stradă este un echipaj de la Rutieră. Te opresc pentru orice, nu numai pentru viteză. Cred că au primit ordin să facă planul de amenzi, că doar trebuie să-şi scoată investiţiile în noile radare“, a spus Valerian Dughilă, taximetrist. În replică, poliţiştii de la Rutieră au anunţat că vor continua săptămâna aceasta acţiuni în tot judeţul pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă legislaţia.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite