44 de tone de porumb confiscate de politisţi de la doi brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăilenii au fost depistaţi de către poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare în Santa Mare. Aceştia nu au putut face dovada provenienţei transportului de porumb astfel încât cele aproximativ 44.000 de kg de porumb boabe au fost confiscate.

Captura poliţiştilor botoşăneni şi ai comisarilor Gărzii Financiare a fost făcută duminică seară, în localitatea Santa Mare. Doi brăileni de 32, respective 33 de ani, ambii din localitatea Însurăţei, transportau în remorcile a două tractoare , aproximativ 44 de tone de porumb boabe, vrac.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că nici unul dintre conducătorii auto nu deținea documentele prevăzute de lege care să justifice proveniența licită a cantităților de porumb transportate. Şoferii au prezentat pentru marfa transportată avize de însoțire a mărfii având ca furnizor şi respectiv cumpărător, două societăţi comerciale din judeţul Brăila, doar unul dintre avize având înscrisă o cantitate de 20.400 kg porumb boabe după ce a fost cântărită cantitatea de cereale, s-a constatat că aceştia transportau 44 de tone de porumb.


Pentru transportul ilegal  s-a dispus sancționarea contravențională a societății furnizoare cu amendă  de 5.000 lei și confiscarea cantității totale de peste 44.000 kg porumb boabe, a cărei valoare a fost estimată la 26.000 lei.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite