30 de botoşăneni se bat pe brevetul de pilot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a dat startul la Campionatul Judeţean de Raliu „Cupa Auto Green“, o probă de foc pentru şoferii amatori. Câştigătorii vor primi licenţa de pilot, precum şi dreptul de a participa anul viitor la Campionatul Naţional de Raliuri.

Peste 30 de împătimiţi ai cailor-putere s-au aliniat la startul competiţiei, pe autodromul de la Stăuceni. Ei şi-au supus maşinile la cele mai grele încercări, pe parcursul celor 2,6 kilometri de traseu. „Ca să intri în această competiţie nu-ţi trebuie decât puţină nebunie, o maşină bună şi spirit competitiv. În plus, o cască de protecţie şi, evident, permis de conducere. Este o şansă bună să testezi puterea maşinii fără să te prindă radarul“, crede Ionuţ Marcu, unul dintre participanţi.

Piloţii au fost grupaţi pe două categorii, în funcţie de puterea maşinii. Prima categorie este de până la 1.600 de centimetri cubi, iar cealaltă de peste 1.600 de centimetri cubi. La fiecare categorie există şase etape.

Maşini protejate cu scuturi

Faţă de anii precedenţi, regulamentul a fost modificat pentru a încuraja competiţia. „Se vor face două ture cronometrate şi nu se va mai lua timpul cel mai bun, ci se vor cumula timpii. Din experienţă ştim că o maşină poate trage foarte tare şi apoi în a doua tură nu mai vrea să alerge“, a declarat Augustin Damian, preşedintele Auto Green Club.

Concurenţii au fost sfătuiţi de organizatori să-şi pună scuturi la maşini, pentru protecţie. Două echipaje ale jandarmeriei şi un echipaj al ambulanţei au fost postate pe traseu, gata să intervină. „Traseul este relativ simplu. Doar pietrele de pe caldarâm pun probleme. Tocmai de aceea le-am cerut participanţilor să-şi pună scuturi la maşini, să fie protejaţi“, a explicat Augustin Damian.

Una dintre etapele concursului este rezervată piloţilor profesionişi aflaţi în topul naţional. Aceştia şi-au turat motoarele la maxim şi au oferit un real spectacol automobilistic.

Şi la clasa „amatori“ se anunţă o competiţie acerbă, căci câştigarea cursei este un prim pas către profesionism. Rezultatele finale şi câştigătorii vor fi anunţaţi diseară, după ora 19.00.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite