1 Mai, marcat cu bere şi grătare din belşug

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Botoşănenii pot profita de vremea însorită pentru a merge la picnic pe dealurile de la marginea oraşului sau la pădure.

Ziua de 1 mai se anunţă o zi însorită, cu temperaturi de peste 26 de grade. Prin urmare, va fi o zi excelentă pentru a ieşi la picnic cu familia. Pentru cei cu un buget limitat, dealurile Cornişa, pădurile Baisa, Stejarul ori Rediu sunt doar câteva din opţiunile pentru o bere rece şi un grătar încins.

„Vom profita de ziua liberă şi vom merge la Baisa. Facem mititei, jucăm un fotbal şi ne bronzăm puţin, că va fi o zi de vară“, a spus Iulian Cârlan, economist.

Idei de pensiuni montane

Botoşănenii cu dare de mână şi-au făcut planuri „montane“ pentru acest weekend.  Pensiunile din Bucovina şi Neamţ sunt destinaţiile preferate pentru 1 Mai. „Cu 500 de lei petrecem două zile la poalele Ceahlăului. Facem drumeţii, bem o bere rece şi ne odihnim. După o săptămână de muncă, prinde numai bine un weekend la munte, mai ales că preţurile sunt accesibile“, a spus Matei Butnariuc, agent comercial.

De această zi însorită pot profita şi iubitorii sportului cu undiţa. O partidă de pescuit pe Lacul Lebăda, de la ieşirea din oraş spre Iaşi, este o alegere bună pentru cei care vor să se relaxeze şi să înregistreze noi capturi. Pentru 20 de lei, pescarii sportivi pot da la crap, plătică, somn, şalău şi caras.

Concerte live pentru copii

De vremea bună vor profita şi comercianţii care au deschis deja terasele şi au montat butoaiele cu bere. Primăria s-a gândit anul acesta şi la cei mici, care vor avea parte de concerte live pe Pietonalul Unirii, unde va fi amplasată şi o scenă.

Micii artişti ai grupurilor Unik Dance, Arlechin şi Vivat Veselia vor cânta şi vor dansa în acest weekend pe scena amplasată în faţa Muzeului de Istorie. Distracţie va fi şi în parcul municipal, unde copiii sunt aşteptaţi să se plimbe cu barca şi hidrobicicleta pe lac, dar şi în spaţiul de joacă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite