19 milioane de euro pentru schimbarea la faţă a Botoşaniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europenii alocă 16 milioane de euro din fonduri nerambursabile. Alte trei milioane de euro vin de la stat dar şi din bugetul local. Licitaţiile încep în această toamnă.

 Aproape şapte kilometri din arterele de circulaţie din oraş vor fi modernizate şi reabilitate. În reparaţii capitale vor intra şi cele trei pietonale din municipiu unde vor fi montate pavele noi, se modernizează şi reabilitează fântânile arteziene şi iluminatul stradal care va pune în valoare arhitectura oraşului

Elena Udrea a vărsat sacul cu euro la Botoşani

Atenţie sporită pentru parcuri

Parcurile Sucevei, Junior, Prăimăriei şi Tineretului vor deveni adevărate oaze de verdeaţă şi relaxare dau asigurări autorităţile locale care să le transforme în adevărate grădini publice iluminate pe timpul nopţii în diverse culori

În premieră, oraşul va avea o parcare supraetajată în zona pieţei centrale. 268 de noi locuri de parcare vor fi amenajate în următorii doi ani. Mai mult, primăria va transforma o clădire din Parcul Tineretului într-un centru de zi pentru îngrijirea copiilor sărmani. De asemenea, vor fi montate 48 de camere video fixe şi mobile pentru supravegherea şcolilor, a grădiniţelor şi liceelor din multe zone ale oraşului pentru a creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii. 

Cătălin Flutur, primarul municipiului „ În această toamnă dăm drumul licitaţiilor. Vor fi 18 licitaţii pentru execuţie,  consultanţă şi publicitate. Apoi vom da drumul lucrărilor care ar putea dura doi ani şi se vor desfăşura în paralel cu cele începute deja"

Află mai multe despre proiect, vineri în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite