12 tone de furaje făcute scrum de două incendii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două familii din Hlipiceni şi Băluşeni au rămas fără hrana pentru animale, după ce aceasta a fost mistuită în două incendii, izbucnite ieri.

Un număr de 13 pompieri şi 7 membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă au acţionat aproape 3 ore pentru stingerea incendiilor, fiind salvate bunuri materiale în valoare de cca 250.000 lei.

Primul incendiu a izbucnit la depozitul de furaje din gospodăria lui Neculai C., din Hlipiceni. Amplasate sub reţeaua de energie electrică, furajele au fost aprinse cel mai probabil de o scânteie  produsă ca urmare a atingerii cablurilor electrice din cauza vântului puternic. Pentru stingerea incendiului a intervenit un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu o autospecială cu apă şi spumă, timp de aproape o oră. Au ars cca 2 tone furaje. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 50.000 lei.

Câteva ore mai târziu, I.S.U. Botoşani a fost anunţat că arde depozitul de furaje din gospodăria Mariei M., din Băluşeni. Pentru stingerea incendiului, în urma căruia au fost distruse 10 tone de furaje, au intervenit nouă pompieri cu două autospeciale cu apă şi spumă. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 200.000 lei. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a fost provocat de un fumător neglijent care a aruncat o ţigară aprinsă peste furaje.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite