1.200 de botoşăneni râvnesc la 96 de locuinţe ANL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar unul din 12 botoşă-neni care au depus cereri la Primărie are şansă să primească un apartament ANL. Consiliul Local va aproba lista finală cu viitorii chiriaşi în luna martie.

Pentru că numărul solicitărilor este atât de mare, Primăria va reevalua în următoarele două luni toate cele 1.200 de dosare depuse. „Mulţi solicitanţi nu mai îndeplinesc condiţiile pentru că au depăşit vârsta de 35 de ani sau între timp şi-au cumpărat o locuinţă prin programul «Prima Casă». Alţii au plecat din ţară. La o primă evaluare, estimăm că mai sunt eligibile cel mult 700 de cereri“, a spus primarul Cătălin Flutur. Cele mai mari şanse le au cei care provin din casele de copii şi care suferă de un handicap. Aceştia vor avea zece puncte în plus la dosar.

Repartiţii, la vară
Lista finală va fi votată în Consiliul Local în martie 2011. Urmează apoi o lună în care se vor putea depune contestaţii şi abia la sfârşitul lunii aprilie se va şti numele beneficiarilor. Blocurile ANL din cartierul Cişmea nu vor fi finalizate până atunci. Constructorii mai au de montat geamurile, de lucrat la finisajele interioare, iar municipalitatea trebuie să racordeze blocurile la utilităţi.

Cătălin Flutur a mai spus că a solicitat o nouă finanţare pentru construcţia a încă 100 de locuinţe ANL pe un teren primit de la Ministerul Apărării Naţionale. O parte din aceste locuinţe vor fi repartizate angajaţilor din Armată, însă peste 80% vor fi date botoşănenilor care nu au obţinut locuinţă în Cişmea. Primarul este însă indignat de faptul că numai 55 din cei 446 de chiriaşi actuali au făcut cerere să-şi cumpere locuinţa ANL. Chiria pentru un apartament cu două camere este de 100 de lei.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite