(UPDATE) Vaccinul împotriva gripei porcine a ajuns la Sanepid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tirul frigorific păzit de trupele speciale a adus prima tranşă de doze destinate imunizării populaţiei din judeţ. Cele 14.250 de doze de vaccin împotriva gripei porcine vor fi repartizate astăzi medicilor care vor începe campania de imunizare. Cadrele medicale şi poliţiştii vor fi primii vaccinaţi.

Transportul ,păzit de trupele speciale, poliţişti, pompieri şi jandarmi , a ajuns la Sanepid în jurul orei 13.00. Sub paza strictă a poliţiştilor din trupele de intervenţie, angajaţii insitituţiei au descărcat cutiile în care se aflau 14.250 de doze de vaccin ,, CANTGRIP,, produs special de Institutul Cantacuznio Bucureşti pentru imunizarea îmăotriva gripei porcine.

Dozele de vaccin au fost depozitate în frigiderele de la Sanepid şi urmează să fie distribuite cadrelor medicale din spitale şi cabinetele medicale de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

,, Am citit prospectul şi mi se pare totul în regulă. Nu văd contraindicaţii aşa că vom vedea efectele după vaccinare. Şi eu sunt curioasă,, a declarat dr. Ecaterina Chihaia, şef Sanepid, una dintre persoanele care şi-a  dat acordul pentru vaccinarea împotriva gripei porcine.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite