,, Astăzi ne-au spus că a murit de porcină!,,

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele femeii din Bucecea au aflat după trei zile că aceasta avea gripă porcină. Direcţiua de Sănătate Publică nu a dezinfectat apartamentul Niculinei Bărbosu şi nu a izolat familia care a intrat în contact cu femeia. Singura recomandare făcută rudelor a fost să aerisească locuinţa.

,, Ne-au dat asigurări că a murit de bronhopneumonie şi nu are nicio legătură cu gripa porcină şi trebuie să fim liniştiţi. Astăzi, ne-au  spus că a fost gripă porcină şi nu trebuie să lăsăm sicriul deschis ca să nu ne contaminăm. Adică după trei zile timp în care noi nu ne-am luat măsuri de prevenire,, a spus Duţa, nepoata Niculinei Bărbosu.

Direcţia de Sănătate Publică nu a dezinfectat locuinţa familiei Bărbosu şi nici nu a izolat persoanele care au intrat în contact cu femeia de 58 de ani. Singură recomandare făcută rudelor este să nu deschidă sicriul. ,, Le-am spus să deschidă geamurile apartamentului şi să păstreze cureţenia. Nu se impuneau măsuri pentru că niciuna din cele patru persoane care au intrat în contact cu persoana decedată nu este suspectă de gripă porcină,, a declarat Ecaterina Chihaia , şef Sanepid Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite