Cel mai slab an la vânzarea brazilor. Află cât costă pomii de Crăciun la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preţul brazilor diferă în funcţie de mărime
Preţul brazilor diferă în funcţie de mărime

Comercianţii de pomi de Crăciun din pieţele bistriţene spun că anul acesta este cel mai slab din ultimii 20 de ani deşi preţurile nu s-au schimbat prea mult.

Pieţele din Bistriţa sunt pline de brazi scoşi la vânzare, doar clienţii lipsesc. Comercinaţii sunt foarte supăraţi că nu au cumpărători pentru brazi, deşi spun ei, au brazi foarte frumoşi anul acesta. „Noi am cumpărat pomii de la Ocolul Silvic din Prundu Bârgăului şi-i aducem în pieţe spre vânzare. Sunt brazi confiscaţi de la hoţi şi sunt foarte frumoşi, din păcate nu prea sunt cumpărători. Tot mai multă lume are brazi artificiali în case şi renunţa la cei naturali. Eu de 20 de ani mă ocup în preajma Crăciunului cu acest lucru şi niciodată nu a mers atât de slab", susţine Ştefan Horvat din Bistriţa.

Pe lângă brazii româneşti confiscaţi de la hoţi, în pieţe se găsesc şi pomi de Crăciun de import, aduşi din Austria. Aceştia sunt mai mici decât cei tradiţională, dar au un coronament mai bogat.

În pieţele din Bistriţa preţul brazilor începe de la 30 de lei şi poate ajunge la 150 de lei, în funcţie de mărime, dar şi de cât de bogaţi sunt sau pur şi simplu cât sunt de frumoşi. Peţurile sunt negociabile şi vânzătorii lasă până şi 10-20 de lei din preţ doar să-şi poată vinde marfa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite