Bistriţa: 138 de locuri de muncă vacante

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bistriţenii au la dispoziţie, în perioada 15-22 octombrie, 138 de locuri de muncă vacante la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AFOFM). Oferta abundă în posturi pentru muncitorii necalificaţi, în timp ce locurile de muncă pentru persoanele cu studii superioare pot fi numărate pe degetele de la o mână.

Potrivit site-ul Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), în perioada 15 -22 octombrie, la nivel naţional, aproape 10.900 de locuri de muncă sunt vacante. În judeţul Bistriţa-Năsăud, oferta de angajare se adresează, în general, celor fără studii superioare.

Muncitorii necalificaţi la mare căutare

Cele mai multe posturi vacante (16) sunt pentru muncitorii necalificaţi la ansamblarea de produse solide şi semisolide. Nevoie mare pe piaţa muncii din judeţ pare să fie şi pentru meseriile de chelner, barman, şoferi de autoturisme şi camionete, femei de serviciu, tinichigii şi electronişti. O particularitate în oferta din această săptămână o reprezintă ofertele de angajare pentru instalatorii de centrale termice şi pentru şefii de formaţie la pază şi ordine.

Ofertă slabă pentru studiile superioare

Bistriţenii cu studii superioare şi care sunt în căutarea unui loc de muncă nu prea au de unde alege. Oferta cu locurile vacante pentru ei este foarte slabă. Câte un post de medic generalist, asistent medical generalist sau inginer  în electroenergetică sunt cam singurele locuri disponibile pe site-ul ANOFM.

Potrivit evidenţelor AJOFM Bistriţa-Năsăud, la finele lunii septembrie, numărul şomerilor din judeţ era de aproape 8.900. Dintre aceştia, peste 7.300 sunt şomeri indemnizaţi.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite