Bistriţa:Card personalizat în loc de bilete subvenţionate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa:Card personalizat în loc de  bilete subvenţionate
Bistriţa:Card personalizat în loc de bilete subvenţionate

Sistemul introdus din 1 noiembrie garantează cinsprezece călătorii gratuite lunare tuturor beneficiarilor de subvenţii la transportul în comun în Bistriţa şi cartiere


Pensionarii trebuie să renunţe în cursul acestei luni la legitimaţiile şi biletele de transport în comun subvenţionate şi să solicite municipalităţii eliberarea unui card. Acesta le asigură cu cinci călătorii mai mult decât cele zece oferite până acum, însă trebuie încărcate trimestrial. Eliberarea cardurilor de transport urmează să se facă în mai multe etape: după cei aproximativ 12000 de pensionari şi asistenţi ai persoanelor cu handicap vor urma profesorii şi elevii care fac naveta către sau dinspre localităţile componente ale Bistriţei. Municipalitatea i-a impus acest sistem de operare a subvenţiilor operatorului local, Transmixt Bistriţa în urmă cu trei luni atunci când i-a concesionat serviciile de transport de călători din oraş, „din considerente de decontare eficientă“, spune Vasile Ţâţan şeful serviciului de transport din Primăria Bistriţa. 

Cozi şi nedumerire
Deocamdată în jur de 1000 de pensionari din cei 12000 au reuşit să intre în posesia cardului de transport. Pentru că din primele zile de la depunerea cererilor pensionarii au luat cu asalt ghişeele Direcţiei de Servicii Sociale iar locul a devenit neîncăpător, conducerea Primăriei a mutat această activitate, din considerente de spaţiu, la Casa de Cultură Municipală.
Majoritatea pensionarilor care au reuşit să primească un card nu înţeleg încă modul în care acesta funcţionează şi nici de ce au nevoie de  el. “Apoi eu nu înţeleg de ce ne poartă atâta pe drumuri. Legitimaţiile noastre ce aveau, de nu erau bune?“, se întreabă Ionel Tănase, un pensionar care spune că a stat la coadă de două ori ca să primească cardul. “Eu tot nu-mi dau seama ce să fac cu el după ce mă urc în autobuz. Multe mai inventează şi oamenii ăştia de la primărie!“, se plânge Maria Moldovan, o altă pensionară care s-a văzut cu cardul în mână.

Sistemul, deja funcţional
Transmixt a instalat deja cititoarele de carduri pe toate autobuzele urbane, dar în paralel sunt acceptate şi legitimaţiile de călătorie până la sfârşitul lunii noiembrie. precizează directorul firmei Melente Horoba. Cititoarele au un soft de validare care transmit datele către un server central, astfel că în fiecare moment se poate şti câte călătorii au fost efectuate de fiecare pensionar. Cardurile sunt valabile tot anul, urmând ca de anul viitor să fie încărcate. Potrivit şefului serviciului transport din Primărie, Vasile Ţâţan operatorul Transmixt suportă costul a cinci călătorii pentru fiecare card în timp ce Primăria celelalte 10 până la sfârşitul anului, urmand ca din 2010 toate cele 15 călătorii să fie suportate de municipalitate.
Explicaţie foto: Pensionarii au luat cu asalt biroul de eliberare a cardurilor de transport.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite