Bistriţa:Statul român dă subvenţia pentru văcuţa pe cuvânt de onoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa:Statul român dă subvenţia pentru văcuţa pe cuvânt de onoare
Bistriţa:Statul român dă subvenţia pentru văcuţa pe cuvânt de onoare

Este suficient să fi avut anul trecut subvenţie ca să o primeşti şi în acest an exact pentru acelaşi număr de vaci. Fermierii care cresc bovine pot să stea liniştiţi în privinţa declaraţiilor pentru obţinerea subvenţiilor: statul îi crede pe cuvânt.

Potrivit directorul APIA Bistriţa-Năsăud, Florin Căprariu, în acest an nu există controale administrative la sumele acordate crescătorilor de vaci. Altfel spus ,” dacă omul şi-a modificat efectivele, să spunem că a avut 100 de vaci şi acum nu le mai are , asta nu mai contează, pentru că primeşte în continuare subvenţia pentru acestea” , constată şeful de la APIA. Situaţia este similară şi în cazul celor care şi-au mărit efectivele în anul care a trecut. Nici ei nu primesc altceva decât subvenţia pentru numărul de capete de anul trecut.

Vid legislativ
La subvenţiile pentru cultivarea  terenurilor agricole verificările sunt atente şi riscurile declaraţiilor mincinoase sunt pe măsură. Astfel, cei care declară o suprafaţă cultivată mai mare cu 30 % decât au în realitate rămân fără niciun ban, iar cei care îşi pe hârtie  cu mai mult de jumătate, nu mai primesc subvenţie nici anii viitori. Controale severe se fac şi în cazul oierilor, chiar dacă riscurile la care se expun trişorii sunt mai mici.


În judeţul Bistriţa-Năsăud 9147 de crescători vor primi şi în acest an subvenţii pentru circa 49000 de vaci. Pentru a primi ajutor de la stat micii fermieri trebuie să aibă cel puţin trei vaci, fiecare exemplar fiind subvenţionat cu 490 de lei pe an.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite