BISTRIŢA: Peste 500 de oameni au străbătut oraşul scandând. Bistriţenii i-au făcut înmormântare lui Traian Băsescu FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua seară de proteste la Bistriţa a stat sub semnul implicării politice. În frunte cu liderii opoziţiei, dar şi cu membrii ai galeriei Gloriei Bistriţa şi partizani ai Noii Drepte, sute de bistriţeni au străbătut oraşul scanând împotriva actualei puteri. Protestul care a ţinut două ore a fost unul paşnic.

Protestul de azi de la Bistriţa a început la ora 16.00 în faţa Spitalului Judeţean, unde patru persoane, în frunte cu Titus Banc, proprietarul unui pub din Bistriţa, au stat în faţa porţii şi şi-au arătat susţinerea faţă de SMURD. O oră mai târziu a început adevăratul protest, sute de oameni, în frunte cu liderii politici ai opoziţiei s-au adunat şi au început să scandeze împotriva puterii. „Băsescu nu uita, România nu-i a ta!", „Bucureşti nu uita, Bistriţa-i de partea ta!", „Jos Băsescu!", „Anticipate, nu comoasate!" sau  „Afară, afară, cu hoţii din ţară", au fost doar câteva dintre lozincile scandate de către protestatari luni seara la Bistriţa. Printre cei prezenţi la miting s-au aflat şi deputatul Emil Radu Moldova, preşedintele PSD, George Avram, viceprimar al Bistriţei  sau Dorin Popescu, consilier judţean PNL, dar şi multe membre ale oragnizaţiilor de femei ale PSD şi PNL.

image

CLICK PE PPOZE PENTRU GALERIE FOTO

Mulţimea a plecat după jumătate de oră din faţa Prefecturii, spre pietonalul Liviu Rebreanu, unde s-au oprit în faţa sediului PDL. După câteva minute în care au scandat în faţa partidului de guvernământ, sutele de oameni s-au deplasat către primărie şi apoi pe strada Gheorghe Şincai. De acolo au mes pe strada Gării până în faţa sediului poliţiei unde s-au mai oprit odată şi apoi pe Bulevardul Decebal înapoi către Prefectură. Ultima oprire înainte de Prefectură a fost pe strada Crinilor în faţa blocului unde are apartament deputatul Ioan Oltean şi unde au început să scandeze „Afară, afară javră ordinară!".

În jurul orei 19.00 protestatarii au ajuns în faţa sediului Instituţiei Prefetului. Au mai stat acolo câteva minute pentru a scanda şi şi-au dat întâlnire şi marţi seara la ora 17.00 în acelaşi loc.

image

CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO

Marşul prin oraş, care a durat peste o oră şi jumătate a fost condus de un grup de tineri care purtau steaguri tricolore, dar şi o cruce de pemn pe care stria Guvernul României şi o coroană de flori cu mesajul „Un ultim omagiu PDL" pe o bandă şi Traian Băsescu pe cealaltă. Tot în grupul fruntaş era şi un bărbat cu un steag negru, pentru înmormântări.   

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite