În sfârşit se schiază în Bistriţa-Năsăud după doi ani de aşteptare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva
Arhiva

Ninsorile abundente din ultimele zile din zona de munte a judeţului Bistriţa Năsăud au făcut practicabile cele două pârtii de schi din judeţ, Alpina Blazna şi Piatra Fântânele.

În weekend câteva sute de bistriţeni au ales să-şi petreacă ultimele zile de vacanţă pe pârtiile bistriţene, cei mai mulţi optând pentru Valea Blaznei, acolo unde şi stratul de zăpadă este mai gros şi condiţiile sunt mai bune. Cu toate acestea administratorii nu au bătut toată pârtia fiind luaţi puţin pe nepregătite. „A fost primul weekend în care s-a schiat la Blazna în ultimii doi ani. Stratul de zăpadă este de  30-40 de centimetri, ceea ce este foarte bine pentru schi, mai trebuie doar administratorii pârtiei să scoată aparatele de bătut zăpada mai mult timp pe pârtie", spune Mircea Baciu, şeful serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud.

Şi în Pasul Tihuţa s-a putut schia în weekend, aici stratul de zăpadă nu este la fel de gros ca la Blazna, dar schiorii s-au putut totuşi bucura de zăpadă. „În Tihuţa stratul este undeva la 20 de centimetri, dar se poate schia fără probleme. Prognozele meteo anunţă ninsori până joi, deci cu sigurnţă şi în weekendul care vine se va putea schia la Tihuţa", adaugă Baciu.

Primele zi de schi nu au fost însă lipsite de incidente nefericite, salvamontiştii fiind obligaţi să intervină la două cazuri medicale, câte unul pe fiecare pârtie. „La Alpina Blazna două persoane s-au ciocnit una de alta şi o doamnă de 40 de ani a trebuit transportată la spital cu o arcadă spartă pentru că a avut nevoie de copci. Al doilea caz a fost o ruptură de tibie la Piatra Fântânele, dar incidentul nu a avut loc pe pârtia propriu-zisă ci undeva lângă, unde se dă lumea cu săniuţele", spune Mircea Baciu.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite