O săptămână de teatru pe pâine la Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul de teatru Liviu Rebreanu a ajuns la a VII-a ediţie
Festivalul de teatru Liviu Rebreanu a ajuns la a VII-a ediţie

Cea de-a VII-a ediţie a Festivalului de teatru profesionist Liviu Rebreanu de la Bistriţa a umplut sălile de spectacol, bistriţenii dovedind încă odată că sunt pasionaţi de teatru de bună calitate. Trupele din Iaşi, Bacău, Turda sau Târgu Mureş au adunat sute de spectatori în sala Casei de Cultură din Bistriţa

Ediţia din acest an a Festivalului de Teatru Profesionist Liviu Rebreanu a debutat joi, 24 noiembrie la centrul Cultural Municipal şi este unul dintre ultimele evenimente găzduite de actuala sală de spectacole, deoarece din luna decembrie clădirea va intra în reabilitare timp de doi ani.

Încă din prima seară sala a fost plină şi gru se mai găsea locuri pentru cei care nu au ajuns la timp. În prima seară a jucat Teatrul Naţional Vasile Alescandri din Iaşi piesa „Fluturi... fluturi" de Aldo Nicolaj. Vineri seara a fost rândul Teatrului Municipal Turda să urce pe scenă cu comedia „Paharele lui Cupidon", care a rupt ropote de aplauze şi a reuşit să aducă zâmbetul pe buzele spectatorilor.

Sâmbătă seara au avut loc doar expoziţii şi lansări de carte, iar duminică a urcat pe scenă teatrul Bacovia din Bacău cu drama „Paznicii de noapte" de Stratis Karas. O piesă foarte reuşită, care a umplut sala pâă la refuz, calitatea actorilor băcăuani fiind deja cunoscută de publicul bistriţean, care a avut ocazia să-i vadă anul trecut o stagiune întreagă pe scena Centrului Cultural Municipal. Festivalul continuă luni seara cu piesa de teatru „Aniversarea" de Jerome van der Berg jucată de actorii Teatrului Naţional Târgu Mureş.

Ediţia a VII-a se va încheia  miercuri seara cu un spectacol de operă şi balet care se anunţă a fi extraordinar. Artişrii Teatrului de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa vor juca în premieră pentru bistriţa opera „Răpirea din Serai" scrisă de Mozart.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite