Bistriţa: „O minune românească deschide un nou capitol în istoria tenisului de masă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: „O minune românească deschide un nou capitol în istoria tenisului de masă“
Bistriţa: „O minune românească deschide un nou capitol în istoria tenisului de masă“

Bernardette Szocz, jucătoarea de tenis de masă de la Bistriţa, a dat tonul calificărilor la Jocurile Olimpice de Juniori după competiţia între continete de la Tokyo. Bernie a detronat asiaticele în calificarea la Olimpiadele pentru juniori

„O minune românească deschide un nou capitol în istoria tenisului de masă“, titrează  coordonatorul media pe site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale de Tenis de Masă. Bernardette Szocz este prima jucătoare de tenis de masă care se califică la Jocurile Olimpice de Juniori, anunţă Federaţia Internaţională de Tenis de Masă. Jucătoarea din Bistriţa, de doar 14 ani, şi-a câştigat dreptul de participare după competiţia mondială de la Tokyo, unde a făcut spectacol din înfrângerea campioanei Europene, Petrissa Solja din Germania. Jucătoarea a câştigar trei medalii, un argint la echipe şi două medalii de bronz la simplu şi dublu fete.

Le-a detronat pe asiatice

 „E o mare performanţă numai să te califici la aceste jocuri, nu numai să participi. Bernardette şi-a câştigat acest drept. A demonstrat ce poate deşi a  fost sabotată de federaţia Română de Tenis de Masă, care i-au retras înscrierea la o competiţie internaţională pe un motiv minor“, comentează Gheorghe Bozga, antrenorul jucătoarei. După Bernardette, s-au calificat la Olimpiade şi coreeanca Yang Ha Eun, japoneza Ayuka Tanioka şi thailandeza Suthasini Sawettabut, asiaticele pe care Gheorghe Bozga le numeşte „pericolul numărul 1“ în tenis de masă. 

Vrea să cucerească titlul mondial


Bernardette Szocz s-a născut la Târgu Mureş şi, de la 10 ani, se antrenează la Bistriţa. Antrenorii îi prezic un viitor mai strălucit decât al Mihaelei Steff. „ Joc fără frică şi sunt foarte serioasă în ceea ce fac. Sunt persoane care sunt invidioase pe mine, dar eu nu ţin de  cont de asta şi îi respect pe fiecare“, sunt cuvintele micuţie jucătoare. Bernie este deja campioană europeană şi vrea să cucerească şi titlul mondial, la competiţiile din noiembrie, în Columbia.

Spirit olimpic pentru juniori

Jocurile Olimpice de Juniori au fost iniţiate de Comitetul Olimpic Internaţional pentru a da ocazia tinerilor sportivi să guste din spiritul olimpic fără a mai aştepta să ajungă seniori. „Unii, până ajung seniori, se lasă de sport. Dar un titlul olimpic este lucrul cel mai bun care i se poate întâmpla unui sportiv“, spune Gheorghe Bozga. Prima ediţie a acestor Jocuri Olimpice va avea loc în luna august, 2010, la Singapore.  Un alt jucător de tenis de masă din Bistriţa, Adrian Crişan, ne-a reprezentat până acum de trei ori la Olimpiade, la Sidney, Atena şi Beijing.    

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite