Bistriţa:Aritmetica reducerilor din învăţământ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa:Aritmetica reducerilor din învăţământ
Bistriţa:Aritmetica reducerilor din învăţământ

Şefii Inspectoratului Şcolar Bistriţa-Năsăud au trecut cifra catedrelor care trebuie reduse, 260, în premieră, într-un document oficial, raportul către Colegiul Prefectural Bistriţa-Năsăud. Materialul precizează că până acum au fost desfiinţate 160 de posturi.

Inspectorul şcolar general Stela Todea a precizat astăzi în cadrul acestei reuniuni că reducerea celor 160 de posturi nu a afectat titularii şi suplinitorii calificaţi şi că a fost realizată în principal prin comasare de catedre. “ Deocamdată lucrurile nu sunt bătute în cuie în privinţa celorlalte 100 de posturi. Mişcarea de personal continuă până în septembrie şi căutăm soluţii. Luni directorii de şcoli sunt aşteptaţi cu normarea. Vom vedea atunci cum stăm”, a precizat inspectorul general. Conform datelor oficiale în unităţile şcolare din judeţ există 4598 de posturi, dintre care aparţin dascălilor titular.


 Optimism sindical

Liderul sindical de la Federaţia Sindicatele Libere din Învăţământ, Titus Rauca crede că după comasările care au redus 160 de posturi nu vor mai urma şi altele: “ Sunt convins că se va renunţa la orele plus catedră ale directorilor, mai sunt soluţii din acestea la îndemână, iar profesorii nu-şi vor pierde posturile. O soluţie ar fi şi catedrele rezervate, trebuie văzut ce este cu fiecare”, a mai comentat Rauca. Şaptezeci de posturi din Bistriţa-Năsăud au statutul de rezervate, titularii acestora ocupând funcţii în Inspectorat, conducerea şcolilor sau figurând în concediu fără plată.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite