Pe pârtiile de schi din Bistriţa-Năsăud nu se poate schia deocamdată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două pârtii de schi din Bistriţa-Năsăud încă aşteaptă zăpada pentru a putea deveni funcţionale. După ce anul trecut nu s-a putut schia deloc, anul acesta sunt speranţe că nu se va repeta situaţia.

Pârtia de la Valea Blaznei este pregătită pentru a primi schiorii imediat ce va fi suficientă zăpadă pentru a-i da drumul. Cu o lungime de 1.500 de metri, pârtia este prima omologată din judeţ, dar nu se poate schia din cauza zăpezii, dar şi a faptului că este situată pe versantul sudic şi este expusă soarelui.

Anul acesta pe pârtie o urcare cu telescaunul, cel mai lung dintr-o singură bucată din România, costă 5 lei, iar la 10 urcări se va oferi una gratuită. Cei care nu au echipament pot să închirieze de la cabana Alpina Blazna pentru 30 de lei pe zi, atât schiuri, cât şi snowboard.

Cea de-a doua pârtie din judeţ, de la Tihuţa, nu este funcţională tot din cauza stratului de zăpadă prea mic. „Acolo zăpada are 10 centimetri, prea puţin pentru a putea scoate maşina de bătut zăpada. Anul trecut a fost 5 lei urcarea, acum să vedem tarifele după ce o vor putea pune în funcţiune. Telescaunul funcţionează tot anul chiar şi acum", explică Mircea Baciu, şeful serviciului Salvamont Bistriţa-Năsăud.

Singurul lor care se pretează pentru schi în acest moment este Căldarea Bistricioru, dar acolo nu există pârtie amenajată şi doar experţii se pot încumeta să schieze.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite