Bistriţa:Sute de bistriţeni contestă proiectul viitoarei centuri ocolitoare a oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa:Sute de bistriţeni contestă proiectul viitoarei centuri ocolitoare a oraşului
Bistriţa:Sute de bistriţeni contestă proiectul viitoarei centuri ocolitoare a oraşului

Contestatarii susţin că şoseaua va distruge o pădure şi le ameninţă proprietăţile.Şeful Agenţiei de protecţie a Mediului, Ştefan Mureşan, le dă dreptate şi crede că proiectul trebuie să suporte modificări serioase pentru a obţine autorizare


Perspectiva unei şosele de centură care să străbată zona Codrişor i-a înfuriat pe locuitorii caselor şi vilelor rezidenţiale care locuiesc în apropiere. Oamenii reproşează Primăriei Bistriţa că nu i-a consultat şi nici nu i-a informat despre existenţa acestui proiect, despre care au aflat zilele trecute din presă. Mai mulţi locuitori de pe străzile Codrişor, Ioan Vidu şi Mihai Viteazu s-au adunat ieri seară în apropierea Hotelului Cora pentru a se sfătui ce au de făcut. „Nu avem nimic împotriva ideii unei şosele de centură în Bistriţa, avem nevoie de aşa ceva, însă varianta asupra căreia s-a oprit Primăria Bistriţei este una foarte proastă. Nu poţi distruge o pădure şi mediul ca să-ţi faci şosea”, spune Vasile Votciuc, proprietarul unei case din strada Mihai Viteazul. Elena Gabor, o pensionară care locuieşte din copilărie în zonă se teme pentru siguranţa caselor: „Noi avem aici o mare problemă cu alunecările de teren. Primăria ar trebui să ia măsuri pentru stoparea alunecărilor, nu să autorizeze lucrări de intervenţe aici. Apoi, noi stăm de o viaţă aici. Am făcut sesizări pentru că nu mai suportăm zgomotul nuntaşilor care vin la cele trei restaurante din zonă. Şi acum ne trezim aici cu şosea de centură?“, protestează pensionara.

Cea mai scumpă zonă rezidenţială.

Vasile Bindea a cumpărat în luna mai o vilă din apropierea pantei care duce în Pădurea Codrişor. A dat sute de mii de euro pe vilă, inclusiv pentru că era aşezată într-unul dintre cele mai liniştite, dar şi ozonate cartiere din Bistriţa:„Nu ştiu cum îşi permite primăria să susţină că o şosea de centură în această zonă este singura viabilă. Nu sunt afectaţi sute de oameni din aceste cartiere, ci 82 de mii de bistriţeni, care vor rămâne fără aer curat, pentru că li se va tăia pădurea!“, exclamă acesta.
Citiţi mai multe in adevarul de Seară

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite