Bistriţa: Un grup de artişti şi două hectare de mesteceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Un grup de artişti şi două hectare de mesteceni
Bistriţa: Un grup de artişti şi două hectare de mesteceni

Un grup de artişti se vor întâlni la Sângeorz un simpozion de artă în peisaj. Sâmbătă, odată cu prima zi de august, va începe a doau ediţie a simpozionului Art Forest Sângeorz Băi, un eveniment dedicat artei în peisaj şi iniţiat de artistul plastic Maxim Dumitraş.

Ciprian Ariciu, Emil Cassian Dumitras, Maxim Dumitraş, Nicolae Fleissig, Dorel Găina, Andor  Komives , Cosmin Nasui, Napoleon Tiron şi Cristian Tîrnovan se vor întrece anul acest în „art forest”. Aceştia vor avea la dispoziţie două hectare de plantaţie de mesteceni, într-un loc numit Dealul Gîrciului, la 2,4 kilometri de oraş. Artiştilor li se dă tema de a interveni „ecologic” în peisaj şi de a face din el o operă de artă, apelând atât la registrul vegetal, cât şi la el artificial.  Şi vor avea destul timp la dispoziţie, pentru că festivalul ţine până în 20 august.
Proiectul este organizat de Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, finanţat de AFCN ca urmare a unui concurs de proiecte. Parteneri de proiect sunt Complexul Muzeal Judeţean Bistriţa-Năsăud, Consiliul Local Sîngeorz-Băi şi Fundaţia de Artă Contemporană  Maxim.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite