Şi cu maşina în şanţ, şi cu amendă pentru lipsa cauciucurilor de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un şofer din Cluj-Napoca a spart gheaţa amenzilor date în Bistriţa-Năsăud pentru lipsa cauciucurilor de iarnă la maşină. După ce a ajuns cu tirul pe care îl conducea în şanţ, tânărul şofer a fost şi amendat de către poliţiştii bistriţeni

Un tânăr de 21 de ani din Cluj-Napoca, a fost amendat cu 1.005 lei de către poliţiştii bistriţeni după ce a derapat cu maşina duminică dimineaţa în Pasul Tihuţa pentru că nu avea maşina echipată de iarnă. Amenda aplicată de poliţişti clujeanului a fost prima de acest gen de când a intrat în vigoare legea prin care toţi şoferii sunt obligaţi să aibă cauciucuri de iarnă pe maşini atunci când circulă pe drumuri acoperite de zăpadă sau polei.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului rutier au aplicat o sancţiune contravenţională în 18 decembrie lui S.L. de 21 ani din Cluj-Napoca, care a condus o autoutilitara pe direcţia Vatra-Dornei-Bistriţa, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind acoperit de zăpadă, iar vehiculul nu era dotat cu anvelope de iarna. Astfel, a derapat şi a intrat cu vehiculul în şantul din partea stangă a sensului de mers. Acesta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1005 lei şi retinerea certificatului de înmatriculare", transmite subinspectorul de poliţie Antonela Gorgan, purtătorul de cuvânt al IPJ BN. .

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite