Se judecă apelul pentru liceenii traficanţi de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii de Apel Cluj vor judeca începând de mâine cazul „Liceeni în cătuşe", după ce procurorii DIICOT Bistriţa au declarat apel fiind nemulţumiţi de sentinţele foarte uşoare pe care le-au primit traficanţii de droguri.

Unul dintre cazurile cele mai mediatizate de trafic de droguri din Bistriţa a fost cel cunoscut ca „Liceeni în cătuşe" în care doi elevi de la Colegiul Tehnic Infoel au fost acuzaţi de trafic de cannabis şi vinderea drogurilor în şcoli.

Horaţiu Gorgan şi Alexandru Popa alături de alţi şase tineri au fost reţinuţi de poliţişti cu doar câteva zile înainte de examenul de Bacalaureat 2010. Cei doi elevi au reuşit să-şi dea examenul de maturitate, dar au fost transportaţi în cătuşe sub escorta poliţiei şi au susţinut probele în încăperi separate faţă de colegii lor.

După aproape un an de la reţinerea lor, judecătorii Tribunalului Bistriţa-Năsăud au dat sentinţă în cazul celor opt inculpaţi. Alexandru Popa a primit cea mai mare pedeapsă, de trei ani de închisoare cu suspendare pentru introducerea în ţară de droguri de mare risc şi traficarea acestora. Colegul său de clasă, Horaţiu Gorgan a primit un an şi patru luni cu suspendare. Procurorii DIICOT au făcut apel şi în cazul acestei sentinţe, iar pe data de 13 octombrie va începe rejudecarea cazului la Curtea de Apel Cluj.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite