Bistrita: La petrecere cu haine închiriate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de bistriţence îşi închiriază săptămânal rochii pentru nunţi. Preţul unei ţinute de o noapte variază între 100 şi 150 de lei, în timp ce rochia de mireasă poate fi închiriată pentru 500 de lei

Sezonul nunţilor, început prin luna mai dă peste cap bugetul multor familii. Pe lângă banii puşi în plic sau darurile de nuntă, cuplurile cheltuie bani mulţi pentru ţinutele de seară, pantofi, accesorii şi aranjatul coafurii. Iar dacă este vorba de mai multe nunţi în acelaşi sezon, bugetele familiale ies şifonate rău din această aventură.

Atentat la cochetărie

O soluţie la care recurg multe bistriţence pentru o ţinută ca la carte, niciodată aceeaşi şi cu bani mai puţini o reprezintă închirierea vestimentaţiei speciale. „ Prefer să închiriez rochia, mai ales că trebuie să particip la mai multe nunţi în această vară şi de multe ori anturajul e cam acelaşi. Nu pot să port aceeaşi rochie de fiecare dată, aşa că o iau de la salonul de închirieri. Aşa, am la ficare nuntă altă ţinută”,  îşi destănuie secretul, Corina Rus, operator bancar. Alina Pora, participantă la aceeaşi nuntă, spune că a închiriat de câteva ori  rochia de petrecere, însă recurge la această soluţie doar atunci când nu găseşte să cumpere ţinuta potrivită: „ riscul în cazul acestor rochii este ca cineva de la aceea petrecere să fi purtat la rândul ei altădată, rochia de pe tine. Şi dacă îţi mai şi spune asta, aşa cum a păţit o prietenă de-a mea, ţi se taie tot cheful de petrecere”, comentează tânăra.

Rochiile din ultima colecţie, mai scumpe

Creatoarea Tina Olari închiriază de ani buni rochii de seară, alături de rochiile pentru mirese, specialitatea casei. „ În general, clientele caută să închirieze din ultima colecţie: problema este că mărimile sunt mici, doar între mărimile 38 şi maximum 44. Sunt însă rochii foarte luxoase, cu cambrare puternică, din materiale preţioase. Acestea costă 150 de lei”, îşi prezintă oferta stilista. Tina Olari închiriază ţinute de seară şi din colecţiie  mai vechi, înclusiv rochii pictate, pe care le mai ajustează după talia clientei. Acestea costă 100 de ron, sumă în care este inclusă şi curăţarea rochiei după purtare. Cele care vor să păstreze rochia pot să o cumpere, la negociere cu creatoarea, pentru preţuri între 400 şi 900 de lei. Iar dacă nu se pricep la machiaj, stilista poate să le creeze unul în ton cu ţinuta pentru încă 50 de lei.
Cererea în sezonul nunţilor este destul de mare, recunoaşte Tina Olari, care spune că în unele finaluri de săptămână închiriază 10-11 ţinute.

Ofertă din abundenţă şi la magazine

O rochie de seară într-un magazin obişnuit variază între 200 şi 300 de lei, însă, în pofida ofertei abundente, clientele nu sunt mulţumite.” Sunt prea comune, nu au stil, nu găsesc ce mi-aş dori să port la o nuntă”, spune dezamăgită Diana Pocor, studentă.” Mă duc la Cluj să-mi încerc norocul pe acolo, aşa procedează şi colegele mele de facultate”, mărturiseşte studenta.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite