Un nou incendiu de vegetaţie izbucnit în Munţii Bârgăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incendiile de vegetaţie continuă în munţii din nordul României. Un astfel de incendiun a izbucnit joi în Munţii Bârgăului, în zona Pasului Tihuţa. Focul a fost izolat înainte de a ajunge la liziera pădurii de către jandarmi şi oamenii din zonă.

Jandarmii montani din Piatra Fântânele au intervenit în jurul amiezii zilei de joi, la izolarea unui incendiu izbucnit pe o păşune aflată pe o proprietate privată din comuna Tiha Bârgăului, zona Feţe. „Un bărbat aflat la volanul unui microbuz a văzut focul ce se extindea cu repeziciune spre liziera unei păduri aflate în imediata apropiere a păşunii şi a anunţat jandarmii. Au intervenit pentru izolarea flăcărilor jandarmii montani şi proprietari ai terenurilor învecinate, la faţa locului fiind prezenţi şi reprezentanţi Ocolului Silvic Tihuţa-Colibiţa şi ai poliţiei rurale", explică Georgeta Caşvan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean.

În jurul orei 14.00 s-a reuşit izolarea focului împiedicându-se astfel producerea unui dezastru, pădurea aflându-se foarte aproape de locul unde a izbucnit focul. Vor fi efectuate cercetări pentru identificarea persoanei care a aprins focul în zonă.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite