Fostă fotbalistă, candidată la postul de şoferiţă pe autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcela Tegle a jucat fotbal feminin în timpul liceului
Marcela Tegle a jucat fotbal feminin în timpul liceului

Firma de trasnport în comun din Bistriţa, Transmixt, a scos la concurs şase posturi de şofer destinate femeilor. Candidatele trebuie să fie agreabile, amabile, punctuale şi serioase. Şoferiţele ar putea  intra pe traseu peste trei luni. Prima femeie care a aplicat pentru acest job este o tânără din Livezile care în liceu a practicat fotbalul feminin.

În câteva luni, bistriţenii care circulă cu autobuzul  vor fi plimbaţi prin oraş şi de câteva şoferiţe.Transmixt, firma de transport în comun din Bistriţa, a făcut oferta de angajare săptămâna trecută, anunţând că pune la dispoziţie şase posturi de şofer pentru femei. Melente Horoba, dirctorul Transmixt spune că a văzut şoferiţe pe autobuze în alte ţări europene, şi s-a gândit să aplice ideea şi la Bistriţa. „Oferta este pe bune. Dorim să facem o experienţă cu şase şoferiţe, care să lucreze în schimburi. Am văzut în Olanda şi Germania femei pe autobuze cu o capacitate mai mică",a spus Horoba.

Supuse unui test psihologic dur

Candidatele trebuie să îndeplinească o serie de condiţii minime: să aibă cel puţin zece clase, permis de conducere categoria D şi minim 22 de ani. Până acum, pe posturile puse la dispoziţie de Transmixt s-au înscris trei femei. Acestea vor fi supuse unui  test psihologic foarte dur  şi vor fi şcolarizate timp de trei luni, înainte de a intra pe traseu.   

Prima candidată, o fostă fotbalistă

Un dintre femeile hotărâte să ia cât se poate de serios această ofertă este Marcela Tegle, o tânără de 36 de ani din Livezile. Marcela a aplicat pentru acest job fiindcă la întorcerea în România, după zece ani de muncă în Grecia, nu şi-a mai găsit nicăieri un post pe care să se angajeze. „Neavând de lucru şi nici facultate, nu văd şanse în altă parte. Nu mă interesează pe câţi bani, vreau doar să lucrez", spune candidata. Marcela este o femeie extrem de dinamică şi hotărâtă. A urmat liceul sportiv la Bistriţa, unde a jucat fotbal feminic pe care l-a practicat în continuare la Oradea, unde s-a şi căsătorit.  A avut, timpd e zece ani, mai multe locuri d emuncă în Grecia, unde a trăit alături de soţul ei. La întoarcerea în România, unde are cu copil de 14 ani, i s-a părut extrem de greu să se adapteze la condiţiile de trai. După ce timp de mai multe luni  nu a reuşit să-şi găsească un loc de muncă, a văzut anunţul firmei de transport într-un ziar local, şi a trimis un CV. Jobul de şofer pe autobuz i se pare o noutate foarte provocatoare.

 Firma Transmixt aşteaptă în continuare ca şi alte femei să-şi depună CV-ul pentru posturile de şoferiţe pe autobuzele care îi duc pe bistriţeni la muncă, la şcoală şi în alte locuri în care au treabă. În prezent, firma de transport în comun are 20 de autobuze care fac traseele în municipiu. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite