O firmă din Bistriţa a prejudiciat statul cu circa 700.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii Financiare au sancţionat, săptămâna aceasta, 51 dintre cei 63 de agenţi economici controlaţi. Directorul adjunct al Gărzii, Florin Moruţan, spune că amenzile aplicate sunt în valoare de circa 114.000 de lei.

„Este o sumă destul de mare pentru o singură săptămână", apreciază Moruţan. În plus, comisarii au efectuat o serie de acţiuni în comun cu poliţia, de pe urma cărora au confiscat 76 de pachete de ţigări, 6.500 kg de fier vechi şi 2.500 de litri de alcool. Adjunctul Moruţan precizează că acest gen de controale vor continua şi la sfârşitul săptămânii în curs, în întreg judeţul. Verificările echipelor Gărzii s-au soldat şi cu întocmirea unui dosar penal pentru o firmă din Bistriţa, al cărui profil de activitate este prestări servicii. „Această societate comercială a prejudiciat statul român cu circa 650.000-700.000 de lei, din deducerea ilegală de TVA. Cercetările continuă în acest caz", adaugă Moruţan.

De la începutul lunii, Garda Financiară Bistriţa-Năsăud a aplicat în jur de 120 de amenzi în valoare de 200.000 de lei şi a ordonat încetarea activităţii pentru nouă firme cărora le lipseau din dotare casele de marcat.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite