În jur de 4000 de elevi bistriţeni vor intra în clasa pregătitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 4000 de copilaşi din Bistriţa-Năsăud vor intra în luna septembrie a acestui an în clasa pregătitoare, proaspăt înfiinţată odată cu noua Lege a Educaţiei. Copiii care nu merg la cursuri îşi vor prierde alocaţia de la stat.

În judeţul Bistriţa-Năsăud vor fi înfiinţate în jur de 200 de clase pregătitoare la care se vor înscrie în jur de 4000 de elevi cu vârsta de şase ani, împliniţi până pe 31 august 2012. Copilaşii nu vor primi note şi nici calificative, dar vor fi obligaţi să meargă la ore, altfel îşi vor pierde alocaţiile de la stat. „Este obligatoriu să se înscrie în clasa pregătitoare toţi copii care împlinesc până pe data de 31 august vârsta de şase ani, iar cei care vor face această vârstă între 1 septembrie şi 31 decembrie, doar dacă părinţii sau tutorii legali doresc acest lucru. În cadrul acestui an nu se vor pune note sau calificative elevilor, dar se va ţine evidenţa absenţelor, iar în cazul în care nu asistă la ore nu vor mai primi alocaţia", a explicat Mircea Romocea, inspectorul general adjunct al IŞJ BN.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud nu vor fi probleme nici în ceea ce priveşte cadrele didactice care vor prelua aceste clase. „Avem deja semnale de la mai multe educatoare care doresc să preia astfel de clase odată cu intrarea în noul an şcolar, iar pentru restul posturilor se va organiza concurs, aşa cum s-a întâmplat şi până acum. Educatorii care vor prelua clasele pregătitoare vor duce acea clasă până la sfârşitul clasei a IV-a", a adăugat Vasile Marc, inspectorul general şcolar.

Înscrierile în clasa pregătitoare vor începe în data de 5 martie.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite