Bistriţa:Recuperatorii unui autocar cumpărat în leasing s-au ales cu dosar penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa:Recuperatorii unui autocar cumpărat în leasing s-au ales cu dosar penal
Bistriţa:Recuperatorii unui autocar cumpărat în leasing s-au ales cu dosar penal

Poliţia din Bistriţa a împiedicat ieri pentru a doua oară, în 24 de ore recuperarea unui autocar de către împuterniciţii firmei de leasing care a vândut autocarul.


  Serviciul de Investigaţii Criminale a intervenit în seara zilei de 1 octombrie la Şintereag pentru a împiedica transportarea autocarului aparţinând unei firme din Bistriţa, precizează un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud. Poliţiştii au fost sesizaţi de Daniela Kelerman, de 29 ani, administratorul de la BETAKAPA Tour din Bistriţa, firmă care folosea autocarul ridicat. Pentru că actele prezentate de reprezentanţii Zolicar SRL Cluj, firma care tracta autocarul în leasing nu i-au convins pe poliţişti, aceştia au dispus returnarea maşinii şi le-au deschis reprezentanţilor firmei de leasing, respectiv şoferului de la Zolicar, dosar penal pentru furt. “ Fiind luat la întrebări de oamenii legii cei care tractau maşina au prezentat o comandă pentru transportul autocarului emisă de o societate comercială din   Oradea şi o notificare de reziliere a unui contract de leasing încheiat între o firmă austriacă. Deoarece în Aplicaţia Permise Auto şi Înmatriculări, autovehiculul în cauză este proprietatea societăţii din Bistriţa, autocarul  a  fost ridicat de poliţişti şi restituit reprezentantului firmei bistriţene, fiind lăsat în custodia acestuia până la clarificarea  situaţiei juridice.”, precizează Claudia Creţu, purtătorul de cuvânt al IJP Bistriţa-Năsăud.

Două tentative de ridicare

Povestea autocarului vândut de firma austriacă GEYER & BUCHEGGER Leasing Austria societăţii din Bistriţa a ajuns în instanţă. Administratorul de la Betakapa Tour, Daniela Kelerman spune că a plătit până acum 160 de mii de euro pentru maşina în leasing şi că a aceasta a fost avariată în urma unui incendiu provocat de un scurtcircuit. Kelerman susţine că asiguratorul a plătit firmei austriece despagubirea, deşi poliţa Casco fusese încheiată de bistriţeni şi că în loc să repare vehicolul proprietarul l-ar fi vândut unui olandez.” Maşina nu o vom preda decât dacă hotărâşte instanţa. Nu pot să accept să pierd 16 0 de mii de euro aşa” mai spune Kelerman.

Firma de tractare protestează

Reprezentanţii Zolicar SRL din Cluj, firma care a efectuat transportul autocarului s-au arătat surprinşi de atitudinea poliţiei faţă de acest caz. „Noi am acţionat pe baza unei comenzi din partea firmei orădene“, ne-a spus Noemi Biro, care deţine funcţia de coordonator asistenţă la firma clujene. Acesta mai spune că la ridicarea maşinii a fost de faţă şi un reprezentant al firmei care a comandat ridicarea. „

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite