Botiş: „Astăzi decid dacă îmi dau demisia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, deputatul bistriţean Ioan Nelu Botiş, a declarat că astăzi decide dacă va demisiona sau nu din fruntea Ministerului Muncii

Ministrul Muncii este implicat într-un scandal privind un conflict de interese între ONG-ul la care lucrează soţia sa, care este plătit din fonduri europene, şi postul ocupat de el în fruntea ministerului. Botiş este şi proprietarul imbilului din Bistriţa, strada Cloşca numărul 3, unde îşi desfăşoară activitatea Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa.  „Astăzi mă decid dacă îmi dau demisia sau nu", a declarat pentru Adevarul de seara Bistriţa ministrul Botiş. „Nu sunt implicat de nicio culoare în acea asociaţie. Nu sunt membru şi nu am nicio legătură directă în afară de soţia mea. Ei aveau sediul la o interprindere din Bistriţa, un spaţiu inpropriu şi de aceea le-am dat un birou la mine pe Cloşca", a adăugat ministrul.

Acesta a declarat şi că nu ştie cât câştigă soţiia sa. „Nu ştiu câţi bani obţine soţia mea de la acel ONG, astăzi o voi întreba şi va anunţ", a declarat Botiş. Pe declaraţia de avere depusă de ministru la Camera Deputaţilor în data de 27 octombrie 2010, soţia sa era trecută cu un venit anual de 22.000 de lei, bani obţinuţi din bursa de doctorand la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

ONG-ul la care Ligia Botiş, soţia ministrului este consilier are un buget de 2,13 milioane de lei din care 1,9 milioane de lei fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, 187.700 de lei bani de la bugetul naţional. Contribuţia beneficiarului este de 44.000 de lei.  

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu şi verifică posibilul conflict de interese în care s-ar afla ministrul Muncii, în contextul în care soţia sa este plătită din bani europeni, pentru proiectul "Şansa la demnitate" avizat de o agenţie din subordinea Ministerului Muncii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite