Un bistriţean campion european la Rally Ride

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Şomodean din Bistriţa a căştigat locul I la cea de-a doua etapă a Campionatului European de Cross Countruy Rally Ride, o variantă europeană a Dacarului şi a teminat campionatul pe prima poziţie.

Nelu Şomodean a reuşit una dintre cele mai mari performanţe ale sportului bistriţean din ultimii ani, reuşid să termine Campionatul European de Rally Ride pe prima poziţie. Competiţia trebuia să aibă trei etape, dar ultima, cea care urma să aibă loc în Ungaria s-a amânat, aşa că Şomodean are deja asigurată victoria în competiţie.

Prima etapă a avut loc în vara aceasta în România şi s.a numit Transcarpatic Rally, iar bistriţeanul a terminat pe locul I  după cele şapte zile de concurs. „Traseul din România s-a întins pe 2300 de kilometri, am pornit din Oradea şi am terminat în Magalia. A fost prima dată când ţara noastră a găzduit o etapă a Campionaului European", explică motociclistul bistriţean.

Cea de-a doua etapă a avut loc în Grecia şi s-a terminat duminică, Şomodean reuşind să termine tot primul, surclasând motociclişti din Grecia, Germania, Anglia, Cheia şi Turcia. „Turcul care a participat are deja la activ mai multe etape de Dacar, deci a fost dificil concursul, dar am reuşit să-l câştig. Competiţia nu a fost foarte uşoară şi nici lipsită de peripeţii pentru că în acest sort trebuie să reuşeşti să te descurci pe drumuri de ţară, macadamuri sau cărări fără a avea coordonatele pe GPS. Au fost şi căzături şi m-am şi rătăcit, dar într-un final am terminat înaintea tuturor în ciuda dificultăţilor avute pe traseu", povesteşte campionul european.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite