Cât te costă să te distrezi toamna în super staţiunea Bistriţei, Figa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavilionul acoperit de la Fuga este solicitat şi vara nu doar toamna şi iarna
Pavilionul acoperit de la Fuga este solicitat şi vara nu doar toamna şi iarna

Bistriţenii care vor să evadeze o zi din oraş pot fugi până la Băile Figa, acolo unde pot petrece o zi la bazin, jacuzzi sau fitness.

Chiar dacă apogeul numărului de turişti care vizitează Băile Figa este fără îndoială în timpul sezonului de vară şi după venirea anotimpului rece există oportunităţi de petrecere a timpului liber la Figa. „Sezonul s-a încheiat la mijlocul lunii septembrie, dar oferim în continuare servicii celor care vor să-şi petreacă o zi la Figa", explică Caius Diugan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Beclean.

Ştrandurile în aer liber, miniaqualandul, râul leneş şi plajele cu nisip au fost închise odată cu venirea toameni, dar pavilionul acoperit este deschis în tot timpul anului. În cadrul pavilionului există o piscină de mari proporţii în care se poate înota în voie, adâncimea apei fiind potrivită atât pentru întotătorii experimentaţi cât şi pentru începători sau cei care doresc să înveţe să înoate. Pe marginea piscinei există şezlonguri care se pot închiria.

Odată cu venirea toameni, biletul de intrare se va plăti la pavilion, iar pentru vizitarea parcului nu se achită nicio taxă. „Odată cu închiderea sezonului estival am suspendat şi taxa de zece lei care se plătea la intrarea în parcul Băile Figa. De acum taxa se plăteşte la intrarea în pavilion, iar în cuantumul celor 10 lei este inclusă o zi întreag la piscină. Persoanele care doresc să stea în jacuzzi, să facă saună sau să folosească sala de fitness vor plăti câte doi lei pentru 20 de minute", explică Caius Diugan.

Dacă exist persoane care doresc să folosească terenurile de sport în aer liber, cum este cel de fotbal sau cele de tenis de câmp pot să plătească bilet doar pentu a închiria terenurile şi nu mai au de achitat taxa de intrare. „Pentru terenul de fotbal se plăteşte suma de 30 de lei de persoană pentru o oră, iar pe terenurile de tenis taxa este de 10 lei de persoană, iar rachetele sunt incluse în preţ", spune Diugan.

Pe lângă distracţiile din interior sau de pe terenurile de sport, turiştii pot face ţi o plimbare până la situl arheologic din zonă. Flat la nici 15 minute de pers pe jos de la pavilion, situl arheologic de la Fig este un loc frecventat de arheologi, studenţi şi masteranzi în arheologie din toată ţara, dr poate fi vizitat şi de turişti. La Figa s-a descoperit o exploatare de sare din Epoca Bronzului. Cercetările de specialitate arată că acolo a funcţionat o exploatare de sare, timp de mai multe epoci. Cele mai vechi urme datează din Epoca Bronzului, anul 3000 î. Hr. Primul cercetător care a observat o urmă de activitate preistorică la Figa, a fost istoricul bistriţean Ioan Chintăuan, în 1977.

Bistriţa

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite